Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 16-06-2002 2e persbericht van zaterdag 15 juni 2002

Berichten uit de regio

Zuidoost Brabant: Uitslagen Nationale Vaardigheidsdagen Politieruiters De uitslagen van de Nationale Vaardigheidsdagen Politieruiters die vrijdag en zaterdag in Hooge Mierde zijn gehouden zijn als volgt:

Overall kampioenschap equipe (dressuur springen cross country politiedienstpaard)

1. Korps Landelijke Politiediensten-1 (KLPD) 2. Amsterdam-Amstelland-1 3. Brabant Zuid-Oost

Veelzijdigheidskampioenschap Individueel (dressuur springen cross country politiedienstpaard)

1. Arie de Jong KLPD-1 2. Terry Houben Brabant Zuid-Oost 3. Brenda Tonis Rotterdam Rijnmond-1

Vaardigheidskampioenschap equipe (Politiedienstpaard en dressuur)
1. KLPD-3 2. KLPD-1 3. Groningen-1


Vaardigheidskampioenschap individueel (Politiedienstpaard en dressuur)
1. Gerard Rombouts KLPD-3 2. Marga Kubbe KLPD-3 3. Terry Houben Brabant Zuid-Oost

De Jolanda Goijartsprijs, speciale prijs voor beste dressuur Deze prijs is ter beschikking gesteld door de bereden brigade van de politie Brabant Zuid-Oost ter nagedachtenis aan Jolanda Goijarts die vorig jaar tijdens de diensttijd om het leven kwam toen zij hulp bood bij een aanrijding op de A2. Gerard Rombouts KLPD-3

Helmond: Bromfietser gewond, automobilist rijdt door Een onbekende automobilist is zaterdag om 10.15 uur doorgereden nadat hij een 17-jarige Helmondse bromfietser heeft aangereden. De aanrijding gebeurde op de Watermolenwal. Zowel de auto als de bromfiets reden over de watermolenwal en kwamen uit de richting van de Torenstraat. De automobilist passeerde de bromfietser, maar stuurde te snel naar rechts waardoor hij de bromfiets raakte. De bromfietser kwam ten val en brak zijn arm. De automobilist reed door. De auto was grijs en mogelijk van het merk Opel. De politie zoekt getuigen van het ongeval, 0900 8844.

Best: Inbraak in bouwkeet
In de nacht van vrijdag op zaterdag is ingebroken in een bouwkeet aan de Brem. De deur is opengebroken en uit de keet zijn een schroefmachine, een acculader, een boormachine, een boorhamer, twee slijpschijven, een faxapparaat en 24 pakken koffie gestolen.

Someren: Auto gestolen
Vanaf de Pasakker is tussen vrijdag 17.45 uur en zaterdag 16.00 uur een blauwe Nissan jeep met het kenteken VS-28-RR gestolen.

Waalre: Veertien bonnen voor verboden richting
Op de ventweg van de Eindhovenseweg tussen de Burgemeester Mollaan en de Schoonoordstraat zijn zaterdag veertien bestuurders bekeurd omdat zij in verboden richting reden.