Skatebond Nederland


Persbericht

Michaud wint in Zaanstad, Boulard leidt
Topcompetitie

Cédric Michaud heeft zaterdag in Zaanstad de derde etappe (66 km) gewonnen in de internationale Univé Topcompetitie. De Fransman versloeg in de eindsprint zijn medevluchter en landgenoot Philippe Boulard, de vice-wereldkampioen op de 84 km.
De twee waren ongeveer vijftien kilometer voor de
finish ontsnapt. Derde werd Michauds ploeggenoot Erik Hulzebosch, op lichte voorsprong van het peloton. Boulard leidt nu het klassement. Michaud aarzelde aanvankelijk of hij zou wachten op zijn Nefit-ploeggenoot Arjan Smit, die tot dan toe de leiding had in het Univé Topcompetitie-klassement. Michaud zelf staat achtste omdat hij in een eerdere etappe ten val kwam. Na ampel overleg besloten de Fransen toch samen te werken om op voorsprong te blijven. "Alleen was dat moeilijk geweest, met die harde wind," zei Boulard na afloop. De Parijse diesel wist dat Michaud normaliter de rappere eindsprint in de benen heeft.
Arjan Smit won de eindspurt van het peloton om de
vijfde plaats. Smit staat nu met 0,9 punt achterstand tweede in de rangschikking. Hij kon de eveneens uit het peloton ontsnapte Willem Hut uit Haulerwijk (ploeg Univé/Mogema), die als vierde eindigde, niet meer achterhalen.
"Onze ploeg had eigenlijk het peloton bij elkaar
willen houden nadat Michaud en Boulard waren ontsnapt, om Arjan Smit naar de derde plek te loodsen," aldus ploegmaat Arjan Mombarg na afloop. "Dat is dus bijna gelukt, maar niet helemaal." Mombarg zelf werd tiende en staat nu derde in het klassement.
De wedstrijd kende twee keer een kopgroep van
betekenis, voordat de beide Fransen er definitief vandoor gingen. Bij eerdere vluchtpogingen waren onder anderen Arjan Mombarg, Arjan Smit, Michaud, Willem Hut en Hans van de Wetering betrokken. Ook was er een kopgroep met opnieuw Michaud, Boulard en Smit. De ploegen van Univé/Mogema (o.a. Klaas Slager, Frank Fiers) en het Vlaamse Maple/Fratelli (Dimitri Deboel, Davy Willems, Sven Depoorter) beijverden zich om de gaten dicht te rijden, maar kwamen zelf niet tot ontsnappingen. De Franse ploeg van Boulard (Alban Cherdel, Benjamin Loisel) probeerde orde op zaken te houden in het peloton. Enkele rijders moesten op ongeveer tweederde van de koers opgeven na een valpartij. Daarbij waren onder meer René Ruitenberg, Edwin Lagerweij uit Otterlo en de Groningers Erik Schaper en Joost van Schaik betrokken.

Bij de B-rijders (66 km), die samen met de A's van start gingen, won Vlaming Stijn Nauwynck uit Torhout. Tweede was Paul Bos uit Wartena, derde Aernout Snoek uit Loozen.

Bij de vrouwen (33 km), die met 21 vertrokken, was de Vlaamse Vanessa Derous de snelste, voor haar landgenote Hilde Goovaerts en Jannitta Spigt uit Wervershoof.
De dames gingen tegelijk van start met een groot
peloton C-rijders en veteranen, die ook 33 km te gaan hadden. Peter ter Stege uit Ede was als eerste C-rijder terug, gevolgd door Carlo van der Zwan uit Heerde en Herjan van den Heuvel uit Schijndel. Eerste bij de veteranen werd opnieuw een Vlaming, Jean-Luc Ostyn, ondanks een valpartij 500 meter na het vertrek. Daar ging een groep rijders onderuit omdat in de bocht van een rotonde water was gemorst.

De wedstrijd in Zaanstad telde mee voor het
internationale World Cup-klassement, dat dit seizoen wordt verreden in negentien Europese en één Amerikaanse stad. Het internationale tussenklassement is te vinden op
href="http://www.roller-worldcup.com">www.roller-worldcup.com. In Nederland was de Zaanse etappe de derde van vijf in de Univé Topcompetitie. Te gaan zijn nog Alem (31 aug.) en de Bartlehiemtocht in Hallum (7 sept.).

www.skatebond.nl/persinfo


Dit bericht ontvangt u omdat u bent
ingeschreven op de nieuwslijst van de Skatebond Nederland. U kunt zich weer afmelden door een e-mail te sturen naar
imailsrv@skatebond.nl

www.skatebond.nl