Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 16-06-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 13.40 u) Zondag, 16 juni 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; rijbewijzen ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Imstenraderweg in Heerlen van een 34-jarige automobilist uit Maastricht bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen 0,9 en 1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte is bij de politie bekend voor eerder soortgelijk gepleegd delict (begin dit jaar). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op. De politie heeft ook het rijbewijs ingevorderd van een 32-jarige automobilist uit Buchten. Bij controle vannacht op de Willem Barentszweg in Heerlen kreeg de politie aanwijzingen dat de verdachte onder invloed zijn auto bestuurde. De verdachte werkte echter niet mee / volgde de aanwijzingen niet of niet voldoende op bij het onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed, hetgeen neerkomt op verdenking van weigering / sabotering van het onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed. De politie maakt terzake dan ook proces-verbaal op tegen de verdachte en vorderde diens rijbewijs in.

Heerlen; op gestolen motor
Bij controle afgelopen zaterdagmiddag op de Kerkraderweg in Heerlen van een 25-jarige bestuurder van een motor uit Kerkrade kreeg de politie aanwijzingen dat het motorvoertuig was gestolen. De verdachte werd aangehouden en de motor werd voor nader onderzoek inbeslaggenomen. Bleek dat de motor als gestolen gesignaleerd stond. De politie stelt een nader onderzoek in.

Landgraaf; aan diggelen
De politie betrapte afgelopen nacht, zaterdag op zondagnacht op de Op de Heugden in Landgraaf vier jongemannen (17 18 jaar) uit Landgraaf en een uit Kerkrade bij vernieling. De politie kwam aanrijden en zag op een gegeven moment dat de ruit van de telefooncel aldaar aan diggelen ging. Vermoedelijk omdat de jongeren de politie in het oog kregen maakten ze dat ze wegkwamen echter de politie wist hen snel in de kraag te vatten en aan te houden. Ze werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.