Politie Midden- en West Brabant

Districten Tilburg en Oosterhout

Datum: 16/6/2002
Auteur: Carel Bouman

Meisje steelt jurkje vanaf marktkraam

TILBURG - Vrijdagmiddag rond kwart over vier hebben agenten op de markt aan het Wagnerplein een 17-jarigf Tilburgs meisje aangehouden. Het meiosje was door de 30-jarige marktkoopman betrapt bij de diefstal van een jurk en met assistentie van twee buurtconcierges die op de markt surveilleerden werd het meisje aan de politie overgedragen.

Tilburgse vrouwen beroofd

TILBURG Vrijdagavond tussen halfnegen en kwart voor negen werd aan het Lieve Vrouweplein een 25-jarige Tilburgse vrouw van haar mobiele telefoon beroofd. Dat gebeurde door een tot nu toe onbekende man die de vrouw, die over het trottoir liep, op zijn fiets tegemoet kwam rijden en tijdens het passeren haar mobiele telefoon uit haar handen trok en hiermee verdween in de richting van de Trouwlaan.

TILBURG Vrijdagavond tussen kwart over zes en halfzeven werd aan het Koningsplein een 48-jarige vrouw uit Tilburg van haar mobiele telefoon beroofd. Samen met haar dochter liep de vrouw over het Koningsplein en was zij aan het bellen. Een tot nu toe onbekende dader sloeg de telefoon van de vrouw uit haar handen en ging er op de fiets mee vandoor. De waarde van de gestolen telefoon bedraagt 200 euro.

Winkeldiefstallen

TILBURG Vrijdagavond rond kwart over zeven hebben agenten in een supermarkt aan het Lieve Vrouweplein een 45-jarige man uit Tilburg aangehouden nadat deze betrapt werd bij de diefstal van drank. De Tilburger kreeg niet alleen een dagvaarding mee naar huis. Hij kreeg ook een winkelverbod tot deze supermarkt uitgereikt.

TILBURG Zaterdagmorgen hebben agenten aan het Korvelplein een 41-jarige Tilburger aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van twee pakken zeeppoeder voor de vaatwasser ter waarde van bijna 26 euro. De man kreeg een dagvaarding mee naar huis.

TILBURG Aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten zaterdagmiddag om halftwee een 26-jarige Tilburger aangehouden. De man werd betrapt bij de diefstal van bier uit een supermarkt. Naast de straf die justitie de man zal opleggen kreeg hij ook een winkelverbod voor de duur van een jaar.

TILBURG In een warenhuis aan de Heuvelstraat hebben agenten zaterdagmiddag om halfdrie een 13-jarig Tilburgs meisje aangehouden. Zij werd betrapt bij de diefstal van sieraden ter waarde van 18 euro. Omdat het meisje kort geleden ook al werd gepakt bij winkeldiefstal kan zij niet meer naar het Buro HALT voor een alternatieve straf en komt zij in het justitieel circuit terecht.

TILBURG - Zaterdagavond rond kwart over zes hebben agenten in een winkel aan de Groenstraat een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd op heterdaad betrapt bij de diefstal van een fles sterke drank.

Alcoholverbod overtreden

TILBURG Aan de Gasthuisring kreeg een 54-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, een bekeuring, omdat hij aan de Gasthuisring alcohol liep te nuttigen Door de gemeente Tilburg is de Gasthuisring en omgeving tot een alcohol vrije zone verklaard in verband met de overlast die hierdoor wordt veroorzaakt.

Dronken vader rijdt met nog geen jaar oude dochter op schoot

TILBURG Vrijdagavond rond tien over negen hebben agenten aan de Besterdring een 37-jarige man uit Tilburg aangehouden. De man bleek na onderzoek aan het bureau behoorlijk dronken. Aan de ademanalyseapparatuur blies de man een alcoholpromillage van bijna
1,90 terwijl 0,5 wettelijk is toegestaan. De vader had tijdens het rijden zijn nog een jaar oude dochter op schoot.

Bovendien bleek bij onderzoek dat de man zonder rijbewijs reed omdat zijn rijbewijs vorig jaar oktober ongeldig werd verklaard. De man kreeg een rijverbod van tien uren uitgereikt en de politie maakt proces-verbaal op.

TILBURG Vrijdagavond rond vijf voor halfelf troffen surveillerende agenten aan het Louis Bouwmeesterplein een 51-jarige Tilburger aan. Deze man reed met een lege rechter voorband en als de agenten de man controleren blijkt hij onder invloed van alcohol. Aan het bureau weigert de man alle medewerking aan zowel ademanalyse als bloedproef. Na onderzoek bleek verder dat het rijbewijs van de man was ingevorderd. De auto van de Tilburger werd door de politie in beslag genomen. De man kreeg een dagvaarding mee naar huis.

TILBURG vrijdagnacht rond tien over drie hebben agenten aan het Fokkerhof een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden. Deze zat met teveel drank op achter het stuur van zijn auto. Aan het bureau blies de Tilburger een promillage van iets meer dan 1,70. Bij onderzoek bleek de man geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod van negen uren mee naar huis.

TILBURG Zaterdagavond rond halfzeven hebben agenten aan de St. Josephstraat een 21-jarige Bosschenaar aangehouden nadat bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het bureau blies hij bijna 1,85 promille. Hij kreeg een rijverbod van negen uren en een dagvaarding mee naar huis.

TILBURG Zaterdagnacht om drie uur hebben agenten aan de Friezenlaan een 26-jarige man uit Venlo aangehouden. Die zat met te veel drank op achter het stuur van zijn auto. Aan het politiebureau blies de Venlonaar bijna 1,30 promille. Hij kreeg een rijverbod van zes uren en een dagvaarding.

TILBURG Zondagmorgen om vijf over negen hebben agenten aan de Korte Nieuwstraat een 39-jarige man uit Oss aangehouden. De agenten zagen de man op de hoek Spoorlaan NS Plein bijna uit de bocht vliegen, in de Koestraat bijna een aanrijding veroorzaken. Als de agenten de man staande houden blijkt hij onder invloed van vermoedelijk verdovende middelen. In de auto treffen de agenten een XTC-pil aan. Verder gaf de man een valse naam op en bleek hij te rijden terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. Bovendien had de Ossenaar ook nog eens een valmes bij zich en dus kan hij ook een bekeuring voor de Wet Wapens en Munitie tegemoet zien. De auto van de man werd uit het verkeer genomen. Het valmes en de XTC-pil werden in beslag genomen.

OOSTERHOUT Vrijdagnacht rond kwart voor zes hebben agenten aan de Dommelbergenweg een 19-jarige automobilist uit deze plaats gecontroleerd. Die bleek met te veel drank op achter het stuur van zijn auto te zitten. Aan het bureau blies hij 1,00 promille. Hij kreeg een rijverbod van vier uren en een dagvaarding mee naar huis. OOSTERHOUT Aan de Lodewijk Napoleonlaan werd zaterdagavond rond tien voor acht een 42-jarige Bredanaar aangehouden. De man bleek te veel gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij een promillage van bijna
1,65. Dit leverde de man een rijverbod van acht uren en een dagvaarding op.

MADE Zaterdagavond rond kwart over negen hebben agenten aan de Steelhovensedijk een 55-jarige automobilist uit Lage Zwaluwe gecontroleerd Hierbij bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Aan het politiebureau blies de man bijna 1,35 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

DONGEN Vrijdagnacht rond vijf voor halfvier hebben agenten aan de Bolkensteeg een 21-jarige man uit Waalwijk aangehouden, nadat bij controle bleek dat hij met te veel drank op achter het stuur van zijn auto zat. Hij kreeg een proces-verbaal.

Verdachte bromfiets

MOERGESTEL Vrijdagavond rond elf uur hebben agenten aan het Rootven de bromfiets van een 17-jarige Tilburger in beslag genomen nadat bij onderzoek bleek dat er met het framenummer van de bromfiets was geknoeid. Door personeel van de Unit Forensisch Technisch Onderzoek van de politie Midden en West Brabant wordt de bromfiets nader onderzocht. De politie maakt proces-verbaal op.

Agenten beledigd

TILBURG Vrijdagavond om halfelf hebben agenten aan de Bredaseweg een 30-jarige man uit Oisterwijk aangehouden nadat hij agenten had beledigd door ze voor homos uit te maken. De agenten waren naar de Bredaseweg geroepen omdat er een hond in een afgesloten auto zat. Toen de agenten bezig waren om een oplossong voor de hond te zoeken werden ze door de Oisterwijker beledigd. De man werd hierop aangehouden.

TILBURG Zaterdagnacht rond vijf over drie hebben agenten aan de Professor van Buchemlaan een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden Deze vond het nodig om de dienstdoende agenten geruime tijd met het zogenaamde fuck you gebaar te confronteren. Met een dagvaarding op zak werd de man weer naar huis gestuurd.

Hulpverlener loopt flinke snijwond in arm op

TILBURG Vrijdagavond even na elf uur raakte aan de Reinier Claeszenstraat een 36-jarige man uit Tilburg behoorlijk gewond aan een van de armen toen hij een 34-jarige Tilburgse te hulp schoot die werd lastig gevallen door een 31-jarige Tilburger die onder invloed was en naar boven was geschoten.
De vrouw was bang dat haar kinderen die lagen te slapen gevaar liepen. De hulpverlener vernielde om binnen te komen een ruit en liep daarbij de eerder genoemde verwondingen op. In het St. Elisabethziekenhuis in Tilburg moest de won worden gehecht. De Tilburger die de problemen onder invloed van drank veroorzaakte heeft echtscheidingsproblemen.

Politie brengt dronken Oisterwijkse jongen in veiligheid

TILBURG Vrijdagnacht om tien over twee hebben agenten tijdens het horecatoezicht aan de Heuvelring een 17-jarige jongen uit Oisterwijk voor eigen en andermans veiligheid aangehouden.

De jongen die onder invloed van alcohol en vermoedelijk drugs verkeerde zwalkte over de Heuvelring en werd bijna twee keer door passerende autos geschept.
Hierop hebben de agenten hem aangehouden terzake openbare dronkenschap. Met een proces-verbaal op zak werd de jongen, nadat hij weer met twee benen op de grond stond, naar huis gestuurd.

Mishandeling

TILBURG Vrijdagnacht rond vijf voor halfvier hebben agenten aan het Piusplein een 18-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 24-jarige plaatsgenoot.

Bekeuringen tijdens horecatoezicht in Oisterwijk en Moergestel

OISTERWIJK / MOERGESTEL Tijdens het horecatoezicht in de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 juni hebben agenten verschillende bekeuringen uitgedeeld. Er gingen drie mensen op de bon voor het wild plassen, drie bromfietsers kregen een verbaal omdat zij zonder helm reden. Twee automobilisten gingen op de bon omdat ze hun auto foutief parkeerde en een bromfietser kreeg een verbaal omdat hij de verkeerde kleur plaat op de bromfiets had (oranje in plaats van geel)

Horecatoezicht in Tilburg

TILBURG Tijdens het horecatoezicht heeft de Tilburgse politie stringent toezicht gehouden rondom de R & B party die in 013 werd gehouden. Met name tegen sluitingstijd was de politie, ter voorkoming van problemen, zichtbaar aanwezig bij deze poptempel. Geholpen door moeder natuur, een fikse regenbui, had e.e.a. een ordelijk verloop.

Tijdens het horecatoezicht werd er nog wel een 42-jarige man uit Oisterwijk aangehouden die aan de openbare weg stond te wateren. Toen de politie de man om zijn personalia vroeg gaf hij een valse naam op. Met twee fikse bekeuringen op zak mocht de man weer naar huis.

Tijdens het horecatoezicht vielen er ook nog acht bekeuringen. Het waren allemaal verbalen voor bromfietser die of geen helm droegen geen certificaat bij zich hadden of rondreden zonder verzekeringspapieren.

Zaterdagnacht om vijf over twee hebben agenten aan de Veemarktstraat een 21-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal terzake overtreding van de Wet Wapens en Munitie, omdat de man een boksbeugel bij zich had.

Je wordt ouder papa!

TILBURG Het verjaardagscadeau van een Tilburgse vader, een paar skates, is de man, waarvan de leeftijd onbekend is, slecht bekomen. Toen hij zijn verjaardagscadeau aan de Bijsterveldenlaan wilde proberen kwam hij ten val en brak de man zijn rechterbeen net boven de enkel. De ongelukkige vader werd naar het TweeStedenziekenhuis gebracht.

Politie Oisterwijk houdt aanhangwagen controle

OISTERWIJK Aan de Veldweg, terhoogte van het kringloopbedrijf, heeft de Oisterwijkse politie zaterdag een aanhangwagen controle gehouden. Er werden vijftig aanhangwagens gecontroleerd en er zijn veertien bekeuringen uitgeschreven. Twee automobilisten gingen op de bon omdat zij geen rijbewijs hadden waarmee ze een aanhangwagen mogen trekken, zeven gingen er op de bon omdat de aanhangwagen niet voorzien was van een kentekenplaat, twee automobilisten hadden de losbreekreminrichting niet op de juiste wijze bevestigd, twee hadden geen hulpkoppeling en een bestuurder ging op de bon in verband met een gladde band.

Fietsendief aangehouden

TILBURG Zaterdagavond om vijf over halfelf hebben agenten ij een fietsenstalling aan de Spoorlaan een 28-jarige man uit Tilburg aangehouden, nadat hij door een beveiligingsmedewerker van het Centraal Station werd betrapt bij de poging tot diefstal van een fiets. De Tilburger forceerde het slot van de fiets. Omdat de man een zogenaamde stelselmatige dader is werd hij in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De fiets heeft de politie in beslag genomen.

Tilburgers met XTC-pillen aangehouden

TILBURG Zaterdagnacht rond tien over een hebben agenten in een horecazaak aan de Heuvelring twee Tilburgse mannen aangehouden. De mannen zijn 16 en 20 jaar oud. Door portiers van de horecazaak werd bij fouillering ontdekt dat zij samen in het bezit waren van 59 XTC-pillen, waarop zij de politie waarschuwden. De 20-jarige Tilburger kwam er af met een geldboete van 250 euro, terwijl de 16-jarige als XTC-dealer optrad. Hij werd in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De pillen werden inbeslag genomen.

Vandalen aangehouden

TILBURG Zaterdagnacht hebben agenten aan de Haydnstraat drie Tilburgse jongens aangehouden. Zij zijn 17 en 18 jaar oud en worden verdacht van de vernieling van een bovenstuk van een lichtmast. Getuigen hadden de drie jongens hierbij betrapt en aan de hand van het opgegeven signalement konden agenten het drietal aan de Haydnstraat oppakken. Bij onderzoek aan het politiebureau bleek dat een van de drie, de 18-jarige Tilburger, met de vernieling niets had te maken en die werd dus weer in vrijheid gesteld. De twee anderen worden via een alternatief strafcircuit behandeld.

Man uit Raamsdonksveer ernstig gewond

OOSTERHOUT Vrijdagavond rond tien voor elf raakte op de Rijksweg A58, terhoogte van de afslag Made een 43-jarige man uit Raamsdonksveer ernstig gewond toen hij in een scherpe bocht de macht over het stuur verloor en met zijn auto in de sloot belandde. De man raakte hierbij bekneld en moest door de brandweer uit zijn benarde positie worden bevrijd. De GGD heeft de man met ernstig letsel naar het Amphiaziekenhuis in Oosterhout gebracht. De 15- jarige dochter van de man die ook in de auto zat kwam er met lichte verwondingen af en kon door GGD personeel terplaatse worden behandeld.

Bromfietser loopt gebroken arm op bij aanrijding

DORST - Vrijdagmiddag even voor vijf uur liep een 17-jarige jongen uit Gilze een gebroken arm en een wond aan het linker been op toen hij op de Rijksweg in aanrijding kwam met een auto, die bestuurd werd door een 31-jarige man uit Dorst. De bromfietser reed over de parallelweg van de Rijksweg en bij een oversteekplaats kwamen de twee met elkaar in aanrijding. Een heg in de middenberm belemmerde het uitzicht van beide weggebruikers. De bromfietsbestuurder werd door de GGD naar het Ignatiusziekenhuis in Breda gebracht. De politie stelt een nader onderzoek in.

Tilburger raakt gewond bij aanrijding

OOSTERHOUT Zaterdagmiddag rond halfdrie raakte op de Vijf Eikenweg een 35-jarige man uit Tilburg gewond aan het hoofd toen hij met zijn bestelauto te laat bemerkte dat het voor hem rijdende verkeer langzaam reed. De Tilburger kon niet meer tijdig remmen en reed tegen de personenauto van een 32-jarige Rijenaar, die voor hem reed. Na de botsing stuurde de Tilburger naar rechts en kwam tegen een langs de weg staande lantaarnpaal tot stilstand. De GGD vervoerde de Tilburger naar een ziekenhuis in Oosterhout.

Meisje loopt letsel op aan sleutelbeen

WAALWIJK Zaterdagavond rond vijf over halfzeven raakte een 6-jarig meisje uit Waalwijk gewond toen zij op de kruising van de Pieter Vreedestraat en de Putstraat in aanrijding kwam met een personenauto die werd bestuurd door een 45-jarige Waalwijker. Het meisje liep bij de aanrijding een scheur op in een van haar sleutelbeenderen. Van de automobilist heeft een arts een bloedproef afgenomen.

Letsel aan hoofd, knie en handen

WERKENDAM Zaterdagmorgen rond tien over tien raakte een 81-jarige man uit deze plaats gewond aan hoofd, knie en handen, toen hij op zijn snorfiets werd aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 49-jarige plaatsgenoot. Deze laatste verzuimde de snorfietser voorrang te verlenen op de kruising van de Dijkgraaf den Dekkerweg en de Bandijk. De automobilist wilde daar rechts afslaan. De snorfietser werd door de GGD naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem gebracht.

Schuurtje en container in brand

TERHEIJDEN Zaterdagnacht rond vijf over een brak er brand uit in een schuurtje in de tuin van een woning aan de Hoofdstraat De brandweer bluste de brand. De oorzaak van de brand is niet bekend. De brand werd bij thuiskomst door de buren ontdekt. De politie stelt een nader onderzoek in.

GILZE-RIJEN Aan de Mary Zeldenrustlaan raakte zaterdagnacht rond vier uur een kledingcontainer in brand. De container brandde helemaal uit en de brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te blussen.

Man met hamer geslagen

KAATSHEUVEL - Vrijdagavond om negen uur hebben agenten aan de Haesdrechtstraat een 52-jarige man uit Drunen aangehouden. Rond vijf uur die vrijdagmiddag ontstond er in deze straat onenigheid tussen de verdachte en twee plaatsgenoten, die in een bestelbus reden. De ruzie was ontstaan over een voorval dat zich twee jaar geleden afspeelde. Toen een van de Drunenaren die in het bestelbusje zaten uitstapte sloeg de aangehouden verdachte meteen met een hamer op de man in. Die kon de aanval met zijn armen pareren en liep hierbij een gekneusde elleboog en hand op. De politie stelt een nader onderzoek in.

Woninginbraken

WOUDRICHEM Vrijdagnacht werd er ingebroken in een woning aan de Kastanjelaan. De inbrekers forceerden een achterdeur van de woning en zijn aan de haal gegaan met enkele tassen met daarin een nog onbekende hoeveelheid geld en pasjes.

WOUDRICHEM Vrijdagnacht werd er ingebroken in twee woningen aan de aan de Wethouder Kuijperstraat. Ook hier werden van deze woningen de achterdeuren geforceerd. De inbrekers gingen met portemonnees met daarin geld en pasjes aan de haal.

SLEEUWIJK Vrijdagnacht werd er ingebroken in een woning aan de Notenlaan. Er werd een zijraam van de woning geforceerd waarna het raam kon worden geopend. De inbrekers gingen er met de stereo-installatie vandoor.

LCD beeldschermen gestolen

DONGEN Bij een inbraak bij een bedrijf aan de Steenstraat hebben inbrekers vrijdagavond enkele LCD beeldschermen meegenomen. Om bij de buit te komen vernielden zij een ruit.

Diefstal c.q. verduistering van auto

DONGEN Zaterdag hebben agenten aan de Tramstraat een 40-jarige man uit deze plaats met zijn auto staande gehouden. Dat gebeurde naar aanleiding van het rijgedrag van de man en omdat hij een fiets op de trekhaak van de auto vervoerde. Bij controle bleek er het nodige mis. De auto waarin de man reed was niet verzekerd, niet APK gekeurd en bovendien kon de bestuurder de agenten geen rijbewijs en de autopapieren tonen. De man ging vervolgens op de fiets vandoor en bij navraag aan de eigenaar van de auto bleek de Dongenaar die zonder toestemming meegenomen te hebben. Na een zoektocht vonden de agenten de Dongenaar bij een café waar hij werd aangehouden. Deze aanhouding ging niet zonder slag of stoot omdat de man niet meewilde. De agenten werden door hem bedreigd met een bierglas, een barkruk en een biljartbal. Met behulp van enkele gezags getrouwe cafébezoekers wisten de agenten de man uiteindelijk in de boeien te slaan. Een agent kreeg hierbij een knietje en een schop terwijl de andere agent werd beledigd. De politie maakt proces-verbaal op.