Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 14 juni t/m zondag 16 juni 2002 district Bergen op Zoom

Datum: 16/6/2002
Auteur: Yvonne Wanders

Periode:
Vrijdag 14/06//2002 (16.30 uur)
tot en met
Zondag 16/06/2002 (13.00 uur)

STEENBERGEN

HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD
Baldadigheid
In de nacht van vrijdag op zaterdag 14/15 juni hebben onbekenden een reeks vernielingen aangericht in de omgeving van de Moerkens / Grensweg te Bergen op Zoom. Bloembakken, tuinplanten en autos moesten het ontgelden.

BERGEN OP ZOOM ZUID

Winkeldief
Op vrijdagavond 14 juni werd in een winkel aan de Wouwsestraat te Bergen op Zoom een winkeldief aangehouden. Betrof de 30 jarige H.H. te Ossendrecht. De verdachte stond samen met een andere persoon in de winkel. Beiden trachtten een eau de toilette weg te nemen. Ze werden opgemerkt door personeel van de winkel. Een verdachte wist te ontsnappen. De andere werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak auto
Aan de Kloosterstraat te Bergen op Zoom werd in de vroege avond van vrijdag 14 juni ingebroken in een auto. Het portierslot werd geforceerd. Uit de auto werden portemonnees, een gsm en een radiofrontje weggenomen.

Tasjesroof
Aan de Meidoornlaan te Bergen op Zoom werd op vrijdag 14 juni in de late avond een vrouw van haar tas beroofd, door een onbekende man. De vrouw liep haar hond uit te laten toen de onbekende haar van achteren naderde en de tas van de vrouw haar schouder trok en wegrende.

Verboden wapenbezit
Zaterdagnacht heeft de politie in het kader van toezicht openbare orde een aantal zich opvallend gedragende jongeren aangesproken op de Westersingel in Bergen op Zoom. Uit de jas van een van deze jongeren viel een dolkmes. Niet direct duidelijk was van wie dit mes was. Twee personen werden aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Toezicht openbare orde Veilig Uitgaan
Zaterdagnacht zijn in het kader van Veilig uitgaan in het centrum van Bergen op Zoom:

- 17 bekeuringen uitgeschreven ter zake parkeren, wildplassen en nuttigen van alcohol op straat en het gebruiken van harddrugs.
- Er werden 9 aanhoudingen verricht ter zake belediging, openlijke geweldpleging en het niet voldoen aan bevel of vordering door een politieambtenaar.

Vier mannen aangehouden voor mishandeling
In de vroege ochtend van zondag 16 juni is een 23-jarige inwoner uit Bergen op Zoom slachtoffer geworden van een mishandeling op de Grote Markt in Bergen op Zoom. Het slachtoffer zat met een aantal vrienden op een terras en kreeg ruzie met een aantal mannen. Vier mannen hebben het slachtoffer in zijn gezicht geslagen. Ze liepen weg toen omstanders riepen dat de politie eraan kwam. De politie heeft daarop het slachtoffer meegenomen in de auto om op zoek te gaan naar de verdachten. Zo kon de politie gelijk alle vier de mannen aanhouden. Het gaat om de 20-jarige I.O., de 22-jarige M.A., de 22-jarige E.Y. en de 22-jarige A.A., allen uit Bergen op Zoom. De vier mannen zijn in verzekering gesteld.

WOENSDRECHT
Insluiping
Uit een woning aan de Antwerpsestraat te Putte werd op vrijdagmiddag 14 juni een portemonnee, een horloge en een gsm weggenomen. De bewoner die onder de douche stond heeft niets gemerkt. Op het erf liepen honden, die hij niet aan heeft horen slaan.

Grote vechtpartij
Op vrijdagavond 15 juni vond in de Onze Lieve Vrouwe ter Duinenlaan te Ossendrecht een vechtpartij plaats. Op het terrein van de Volksabdij was een evenement gaande met als bezoekers enkele honderden Bosniërs en Kroaten (woonachtig in Nederland en België). Het was een gezellig samenzijn waarbij gevoetbald, gebarbecued en gedronken werd. Omstreeks 22.10 uur kwam er bij de politie de melding binnen dat er een grote vechtpartij gaande was waar 40 tot 50 personen bij betrokken waren. De aanleiding was een bezette stoel waar een omstander op was gaan zitten. Een persoon raakte gewond aan het hoofd. Daarop werd 1 verdachte, de 21 jarige K.C. uit Antwerpen aangehouden. De politie stelt een onderzoek in. Van het evenement was zowel bij politie als gemeente niets bekend.

HALDERBERGE
Twee mannen aangehouden vanwege drugsbezit
Op zondag 16 juni trof de politie om 01.20 uur bij een controle van een personenauto op de Hellestraat te Oud Gastel twee mannen aan die in het bezit waren van een kleine hoeveelheid XTC pillen en amfetamine. Het waren de 25-jarige M.G. en de 19-jarige M.V., beiden uit de gemeente Halderberge. De mannen zijn aangehouden en later in de nacht met een transactie heengezonden.

RUCPHEN

ROOSENDAAL CENTRUM

Verdovende middelen bezit
Tijdens een controle aan de West Havendijk te Roosendaal werden op vrijdagavond 14 juni twee personen betrapt op het bezit van harddrugs. Het betroffen de 26-jarige A.K. uit Roosendaal en de 22 jarige R.I. uit Oudenbosch. Beiden verdachten zijn aangehouden. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Garagebrand
In de nacht van vrijdag op zaterdag 14/15 juni ging aan de Jan Vermeerlaan te Roosendaal een garage onder een flatgebouw in vlammen op. In de garage stond een auto die door nog onbekende oorzaak in brand is gevlogen. De brandweer heeft de brand geblust en de Unit Forensisch Technisch Onderzoek stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Mishandeling
Op de Molenstraat werd op zondag 16 juni om 01.35 uur de 25 jarige Roosendaler J.H. aangehouden vanwege mishandeling. Hij meende zich te moeten bemoeien met een stelletje dat onderling wat woorden had. Toen het stel te kennen gaf dat ze van zijn bemoeizucht niet gediend waren, begon de man te schoppen en te slaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

ROOSENDAAL BOVENDONK

Mishandeling
Op de Diamantdijk te Roosendaal werd op zaterdag 15 juni in de vroege avond een 16 jarige inwoner uit Wouw geslagen door een aantal personen. Aanleiding tot de mishandeling lag in het feit dat het slachtoffer zich bemoeide in onenigheid tussen 3 kinderen. Familieleden van het ene kind waren het kennelijk niet met het slachtoffer eens waarna hij enkele klappen in het gelaat kreeg. Hij heeft zich niet onder doktersbehandeling hoeven stellen. Hij deed aangifte van mishandeling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hennepkwekerij opgeruimd
Naar aanleiding van een verdacht persoon in een kennelijk leegstaande woning nam de politie polshoogte in deze woning. Na onderzoek bleek dat er op de bovenverdieping en de zolder een hennepkwekerij was ingericht. In totaal werden 711 planten inbeslaggenomen (ter waarde van 36.000) alsmede de lampen en andere attributen. Een man die in de woning was, werd aangehouden. Het betrof de 31 jarige A.D. uit het Belgische Borsbeek. De man gaf toe de woning gehuurd te hebben voor de exploitatie van de kwekerij. Hij is na het opmaken van een proces-verbaal met een dagvaardig heengezonden.

Twee jongens rijden tegen boom
Een 18-jarige jongen uit Wernhout reed op zondag 16 juni rond 9.00 uur tegen een boom toen hij op de Rucphensebaan in Roosendaal in de richting van Rucphen reed. Naast hem zat zijn 15-jarige broer die als enige letsel opliep aan zijn arm. Door nog onbekende oorzaak is de auto gaan glijden. De bestuurder heeft een blaastest gedaan en daaruit bleek dat er geen drank in het spel was. De Unit Forensisch Technisch Onderzoek is ter plaatse geweest en verricht onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.