Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 16-06-02 19:57

Uitgave zondag 16 juni 2002

AANPAK GEWELD EN OVERLAST CENTRUM ROTTERDAM (16 juni 2002) In het centrum van Rotterdam heeft personeel van de wijkpolitie van het district Centrum, samen met medewerkers van het Parkeerbedrijf en Spoorwegpolitie, vrijdagavond en -nacht en zaterdagavond en -nacht, toezicht gehouden in het kader van de aanpak van overlast en geweld op straat. In totaal werden acht mensen aangehouden voor: mishandeling, opgeven valse naam, bezit stroomstootwapen, opiumwet en vernieling. Verder werden er 150 bekeuringen uitgeschreven voor verkeerd parkeren en 4 voor andere verkeersovertredingen. Tegen 17 mensen is proces-verbaal opgemaakt voor wildplassen. Een aantal keren moest worden opgetreden bij een onenigheid of dreigende vechtpartij.

DODELIJK ONGEVAL (16 juni 2002)
VLAARDINGEN - Een 57-jarige man uit Vlaardingen is zaterdagavond als gevolg van een ongeval om het leven gekomen. Het slachtoffer was in de kruipruimte van z'n woning aan de Diepenbrockstraat aan het werk en is daarbij onder stroom komen te staan. Vermoedelijk als gevolg van een niet geaarde electriciteitsdraad in combinatie met de vochtige grond. De man overleed ter plaatse.

MAN BEROOFD IN ZUIDERPARK (16 juni 2002)
Een 50-jarige man uit Barendrecht is zaterdagavond in het Zuiderpark beroofd en mishandeld. Aangever kwam van zijn werk aan de Carnissedreef en fietste over het fietspad langs Ahoy naar huis. In het park werd hij aangesproken door twee mannen, die hem de weg naar het Zuidplein vroegen. Terwijl hij in gesprek was werd hij door ''n van de twee in een wurgklem genomen en van z'n fiets gerukt. Hij moest z'n portemonnee afgeven, waarin z'n bankpas zat. Onder bedreiging van een mes werd hij gedwongen z'n pincode af te geven. Inmiddels was er ook nog een derde dader ter plaatse verschenen. Twee van z'n belagers liepen naar een bank op de hoek Langenhorst/Slinge en pinden een geldbedrag. Aangever werd gedwongen om mee te lopen. Op een gegeven moment kreeg hij zijn bankpas weer terug en is hij naar huis gelopen, waar de politie werd gebeld. Het slachtoffer liep een opgezwollen oog en kapotte lippen op.

OVERVALLER AANGEHOUDEN (16 juni 2002)
Een 24-jarige man uit Naaldwijk is zaterdagmorgen in de Betje Wolfstraat beroofd van zijn auto. De verdachte is later aangehouden. Rond kwart over acht stapte er een man bij hem in de wagen, die een mes tevoorschijn haalde en hem bedreigde. De bestuurder moest uitstappen, waarna de dader in de auto wegreed. Politiemensen zagen zaterdagmiddag, rond half twee, op de Beukelsdijk de gestolen auto staan, met daarin de vermoedelijke verdachte. De man nam de benen, maar na een achtervolging te voet kon hij in de Hofstedestraat worden aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.