Euronext Amsterdam

14 Jun 2002 Juridische splitsing Koninklijke Vopak N.V. Persbericht 2002.066

Juridische splitsing Koninklijke Vopak N.V.

Koninklijke Vopak N.V. (Vopak) heeft aangekondigd om op 17 juni 2002 een buitengewone aandeelhouders vergadering te houden om goedkeuring te verkrijgen voor de voorgestelde juridische splitsing waarbij de chemische distributie activiteiten van Vopak zullen worden afgesplitst en worden ondergebracht in een nieuwe onderneming genaamd Univar N.V. De logisitieke en overige activiteiten zullen in Vopak blijven. De eventuele gevolgen hiervan ten aanzien van de Amsterdam Midkap-index en de optienotering worden hierna beschreven.

Gevolgen afsplitsing Univar voor Amsterdam Midkap-index

Verwacht wordt dat de juridische afsplitsing 28 juni 2002 na sluiting handel, onder voorbehoud van de benodigde goedkeuringen, plaats zal vinden. De gewone aandelen Univar zullen vanaf maandag 1 juli 2002 worden genoteerd op de Euronext Amsterdam Stock Market N.V. onvoorziene omstandigheden voorbehouden.

Als op basis van de kapitaalsverhouding, toegepast op de omzet van het afgelopen hele kalenderjaar (2001), geen van de twee nieuwe zelfstandige ondernemingen zich kwalificeert voor de Amsterdam Midkap-index, dan zal waarde van de Amsterdam Midkap-index proportioneel verdeeld en afgerond worden over de overige 23 indexfondsen, op basis van hun procentuele gewichten.

Als op basis van de kapitaalsverhouding, toegepast op de omzet van het afgelopen hele kalenderjaar één van de twee nieuwe zelfstandige ondernemingen zich kwalificeert voor de Amsterdam Midkap-index, dan zal het procentuele gewicht van het zich opsplitsende fonds worden toegewezen aan de onderneming die zich kwalificeert voor de Amsterdam Midkap-index.

Als op basis van de kapitaalsverhouding, toegepast op de omzet van het afgelopen hele kalenderjaar, beide zelfstandige ondernemingen zich kwalificeren voor de Amsterdam Midkap-index, dan zal het procentuele gewicht van het zich opsplitsende fonds proportioneel worden verdeeld over beide ondernemingen.

Euronext zal zo spoedig mogelijk bekend maken wat de samenstelling van de Amsterdam Midkap-index zal zijn per 1 juli 2002.

Opties Vopak

Verwacht wordt dat op 1 juli 2002 de Euronext Amsterdam Derivative Markets zal starten met de handel in opties op aandelen Koninklijke Vopak N.V. Er zullen vooralsnog geen opties worden genoteerd op het fonds Univar N.V.

De huidige optieklasse VPK zal op het moment van splitsing (28 juni 2002 nabeurs) worden aangepast en omgezet in een indexoptie met symbool VPKO. Vanaf 1 juli 2002 zal de optieklasse VPKO worden verhandeld.

© Euronext Amsterdam / Pers en Public Affairs