Gemeente Deventer

Vaccinatiecampagne

GGD REGIO STEDENDRIEHOEK START 17 JUNI VACCINATIECAMPAGNE

De GGD Regio Stedendriehoek start op 17 juni in de regio Stedendriehoek een vaccinatiecampagne tegen meningokokken C. Circa vijftigduizend kinderen van veertien maanden tot en met vijf jaar en jongeren van vijftien tot en met 18 jaar worden van 17 juni tot 5 juli gevaccineerd tegen meningokokken C. Ouders en verzorgers krijgen hiervoor deze maand een persoonlijke oproep met plaats, datum en tijdstip van de vaccinatie. De oproep is persoonsgebonden en de GGD vaccineert alleen kinderen met een oproepbewijs. Degenen die al gevaccineerd zijn tegen meningokokken C kunnen dit op de oproepkaart aangeven. De vaccinatie is een onderdeel van een landelijke campagne om alle kinderen uit de vermelde leeftijdsgroep tegen meningokokken te vaccineren.

Kinderen uit Deventer worden maandag 17 juni van 9 tot 21 uur gevaccineerd in sporthal de Zandweerd, en kinderen uit Bathmen en Deventer op dinsdag 18 juni van 9 tot 21 uur in sporthal de Scheg. De exacte datum en tijdstip staan aangegeven op de persoonlijke oproepkaart. Om lange wachttijden te voorkomen verzoekt de GGD aan kinderen en hun ouders/verzorgers op het juiste tijdstip aanwezig te zijn.

Informatie

Voor meer informatie over de vaccinatiecampagne in de regio Stedendriehoek kunt u terecht op de internetsite www.ggdstedendriehoek.nl of van maandag tot en met vrijdag telefonisch contact opnemen met de GGD op het speciaal voor de campagne ingestelde telefoonnummer: 0800-0231667.