Roto Smeets de Boer NV

PERSBERICHT

Over het eerste halfjaar 2002 wordt door stagnerende vraag en daarmee samenhangend toenemende opbrengstprijsdruk achterstand opgelopen ten opzichte van het overeenkomstige tijdvak in 2001. Deze ontwikkelingen doen zich, met uitzondering van de retailmarkt, voor in alle deelsegmenten. Wel varieert de omvang.

Roto Smeets
In het tijdschriftensegment staan oplage- en omvangontwikkeling onder druk. In het segment retail ligt de volumetoename fractioneel boven de marktgroei. Het volume aan krantenbijlagen voor de Engelse markt is verder gestegen. De nieuwe pers in Deventer loopt volgens schema aan.

PlantijnCasparie
De business-to-business markt is geraakt door drastische beperkingen in marketingbudgetten in het algemeen en in de ICT- en Telecom sector in het bijzonder. Het uitblijven van emissies en sterk verminderde promotie-activiteiten in de financiële sector versterken de volumeteruggang en vergroten de opbrengstprijserosie.

Media Partners
Ondanks krimp in de markt door gekorte budgetten en afname van de advertentiebezetting, is in het eerste halfjaar enige groei gerealiseerd. De invloed hiervan op het resultaat wordt in vergelijking met 2001 versterkt door het wegvallen van de verlieslatende activiteiten in het Verenigd Koninkrijk.

De operationele resultaatontwikkeling bij de onderscheiden merken zet aan tot verdere rationalisaties.
Gesprekken hiertoe met het vertegenwoordigend overleg en de vakbonden lopen. Implementatie van deze aanvullende maatregelen zal resulteren in reductie van arbeidsplaatsen. Hiertoe worden reeds in de eerste helft van het jaar voorzieningen getroffen.
Wanneer de geschetste ontwikkelingen zich, in een markt die veel onzekerheden blijft bevatten, in de tweede helft van het jaar voortzetten, zal het nettoresultaat, over het gehele jaar genomen met circa 30% en de winst per aandeel met circa 27% afnemen ten opzichte van 2001.

Nadere toelichting mag bij de publicatie van de halfjaarcijfers op 22 augustus tegemoet worden gezien.

Hilversum, 17 juni 2002

ROTO SMEETS DE BOER NV
Raad van Bestuur



Roto Smeets de Boer NV