Datum: 17 juni 2002


Onder invloed Oegstgeest
Een 31-jarige Oegstgeestse is maandagnacht 17 juni rond 04.45 uur bij een alcoholcontrole op de Geversstraat aangehouden wegens rijden onder invloed. De vrouw werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze kwam uit op 390 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Auto tegen gevel Hillegom
Een 31-jarige automobilist uit Hillegom is op vrijdag 14 juni omstreeks 18.00 uur met zijn voertuig tegen de gevel van twee woningen aan de Wilhelminalaan gereden. De automobilist reed met hoge snelheid over de Wilhelminalaan in de richting van het centrum, nadat hij even daarvoor op de Zilkerduinweg tegen een politieauto was gereden. De automobilist was er direct vandoor gegaan waarna er een achtervolging volgde. Na de bocht op de Wilhelminalaan raakte de bestuurder de controle over het voertuig kwijt. Hierdoor kwam hij op de rijbaan terecht voor het tegemoetkomend verkeer. Hierna reed hij tegen de stoeprand waarna hij met het voertuig omhoog kwam om vervolgens opnieuw tegen het trottoir aan te rijden. Met de voorzijde van de auto reed hij tegen de gevel van de woningen aan. De politie hield de automobilist aan. Op het bureau gaf een blaastest een uitslag aan van 345 ug/l. Tevens bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en reed hij met een onverzekerde auto. Ook stond er nog een boete open voor de automobilist. De politie heeft het voertuig in beslaggenomen.Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt.

Auto met pech, bestuurder onder invloed Lisse
De politie heeft op zaterdagnacht 15 juni een 53-jarige automobilist uit Lisserbroek aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg omstreeks 01.10 uur een melding van een auto met pech langs de weg. Ter hoogte van de kruising Oranjelaan/Melkweg trof de politie het voertuig aan met een kapotte band. Bij de bestuurder werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag aan van 675 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van zeven uur.

Aanrijding met letsel Sassenheim
Op vrijdag 14 juni om 17.00 uur zijn op het fietspad langs de rijksweg A44 ter hoogte van de jachthaven in Sassenheim drie personen licht gewond geraakt bij een botsing. Een 17-jarige bestuurder van een brommer reed samen met een passagier op het fietspad toen de bestuurder in een bocht de controle verloor over de bromfiets en begon te schuiven. Vanuit de tegengestelde richting kwam een 44-jarige wielrenner uit Zoetermeer aanrijden die de schuivende brommer niet meer kon ontwijken. De wielrenner botste tegen de jongens aan ,vloog over de brommer heen en kwam met zijn hoofd tegen het wegdek. Gelukkig bood de valhelm van de wielrenner enige bescherming. De wielrenner en de passagier van de brommer zijn na behandeling door de ambulance weer naar huis gegaan met de nodige schaafwonden. De bestuurder van de bromfiets afkomstig uit Zoetermeer is met onbekend letsel naar het LUMC gebracht. Tegen de bestuurder van de bromfiets wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zinloze mishandeling Lisse
Op zaterdag 15 juni om 14.00 uur is op het politiebureau in Lisse aangifte gedaan van mishandeling na zinloos geweld. De 22-jarige aangever uit Nieuw-Vennep was vrijdagnacht samen met een vriend wezen stappen in Lisse. Toen hij na afloop op de Schoolstraat liep zag hij een groepje van zes jongens staan. Omdat de aangever een aantal jongens kende van de groep wilde hij een praatje maken. Tijdens het aanspreken van de groep krijgt aangever een flinke duw in zijn rug van één van de jongens. Als reactie hierop geeft de aangever een jongen uit de groep ook een duw. Hierna slaat de vlam in de pan. De aangever wordt door meerdere jongens geschopt en geslagen. Na de mishandeling gaan de jongens weg. De aangever heeft verwondingen in zijn gezicht. De aangifte is opgenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Insluiping woning Noordwijk
Op zaterdag 15 juni om 14.30 uur is er een insluiping geweest in een woning op de Vinkenlaan in Noordwijk. De nog onbekende dader is waarschijnlijk door het openstaande raam op de eerste etage naar binnen gekomen en heeft de woning doorzocht. Uit de woning zijn sieraden weggenomen. De aangifte is opgenomen. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en stelt een onderzoek in.

Ongeval Hillegom
Een 60-jarige Voorhouter is zondag 16 juni op de Provinciale weg N207 tegen een 61-jarige Hillegommer aangereden. De Voorhouter reed van de gewoner rijstrook op de naast de weg gelegen busstrook en wilde op dezelfde weg keren. Hierbij liet hij de Hillegommer die van rechts kwam niet voorgaan. De Voorhouter is met enkele kneuzingen naar het LUMC gebracht.

Ongeval Leiden
Bij een aanrijding op de A4 richting Amsterdam zijn zondag 16 juni rond 14.40 uur 5 auto's betrokken geraakt. Een 25-jarige man uit Papendrecht kon niet meer op tijd stoppen toen het verkeer voor hem remde. Op dat moment golden er op de weg matrixborden met 50 km/uur. Hij probeerde naar rechts uit te wijken maar kon een aanrijding met zijn voorganger, een 33-jarige Hagenaar, niet voorkomen. Een 20-jarige Amsterdamse die achter de Papendrechter reed, kon eveneens een aanrijding met de Hagenaar niet meer voorkomen. Door de klap reed de Hagenaar tegen zijn voorganger, een 59-jarige Leiderdorper aan die op zijn beurt tegen zijn voorganger, een 32-jarige vrouw uit Purmerend, reed. Een inzittende van de Papendrechter, een 35-jarige Rotterdamse had last van haar nek.

Gevallen van fiets Leiden
Op zaterdag 15 juni om 14.30 uur kreeg de politie de melding dat er op de Cornelis Schuytlaan in Leiden een ongeval had plaats gevonden. Ter plaatse bleek dat een 68-jarige vrouw uit Leiden door nog onbekende oorzaak was gevallen met haar fiets. De vrouw is met waarschijnlijk een gebroken arm naar het ziekenhuis gebracht.

Brand in woning Leiden
Op zaterdag 15 juni om 20.30 uur kreeg de politie de melding dat er in een woning op de Molenstraat in Leiden brand zou zijn. Ter plaatse zagen agenten dat de keuken in de brand stond. De 59-jarige bewoner is door de agenten uit de woning gehaald. De man is door de ambulance naar het LUMC gebracht in verband met ademhaling moeilijkheden. De brandweer heeft de brand geblust. De brand is zeer waarschijnlijk ontstaan door een kortsluiting in de magnetron.

Dronken snorfietser Leiden
Op zaterdag 15 juni om 21.00 uur is op de Evertsenstraat in Leiden een snorfietser aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De 43-jarige man uit Leiden werd bij een bromfiets controle op de Evertsenstraat in Leiden staande gehouden. De man blies op de alcoholtester een "A-indicatie". De man werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op de ademanalyse blies de man 555 ug/l. De man heeft een rijverbod van 6 uur gekregen. Proces-verbaal is opgemaakt.

Mishandeling Leiden
Op zaterdag 15 juni om 03.00 uur heeft de politie een 21-jarige man uit Nieuw-Vennep aangehouden op het Kort Rapenburg in Leiden terzake mishandeling. De verdachte was die avond/nacht wezen stappen in diverse horecagelegenheden op de Nieuwe Beestenmarkt in Leiden. Na de nodige alcohol deed hij een plas op de openbare weg. Een 18-jarige man uit Leiden die op het Kort Rapenburg naar huis liep bleef even stilstaan om te kijken hoe de 21-jarige verdachte zijn behoefte deed. Dit was kennelijk aanleiding voor de verdachte voor een woordenwisseling en wat geduw en getrek tegen de 18-jarige man. Hierbij komt de 18-jarige man ten val en krijgt liggend op de grond nog een trap van de verdachte. Agenten die in de buurt waren konden de verdachte gelijk ter plaatse aanhouden. De verdachte is overgebracht naar het bureau alwaar hij een verklaring heeft afgelegd. De 18-jarige man heeft aangifte gedaan van mishandeling. De verdachte is op zaterdag 15 juni om 11.00 uur in vrijheid gesteld. Hij heeft gelijk een dagvaarding en een transactievoorstel van 220, euro uitgereikt gekregen.

Resultaten verkeerscontrole Leiden
Afgelopen vrijdag en zaterdag heeft het RVHT (Regionaal VerkeersHandhavings Team) in Leiden een tweetal grote verkeerscontrole's gehouden. Op vrijdag 14 juni heeft het RVHT op het Trompplein in Voorschoten en het Stationsplein in Leiden gestaan. Op zaterdag 15 juni op de Admiraal Banckertweg en op het Stationsplein.
· Resultaten: In totaal zijn 122 snor/bromfietser gecontroleerd.
· 28 PV's voor het rijden op een brom/snorfiets zonder helm.
· 33 PV's terzake het rijden op een bromfiets zonder geldig certificaat.
· 43 PV's terzake het rijden op een brom/snorfiets met een te groot vermogen.
· 15 PV'' terzake het onverzekerd rijden op een snor/bromfiets.
· 5 PV's voor het rijden op een bromfiets waarvan de bestuurder nog geen 16 jaar was.
· Er zijn 7 aanhoudingen verricht voor wat betreft het rijden op een snor/bromfiets onder invloed van alcohol.Hiervan kregen er 5 een proces-verbaal.
Tevens werd er proces-verbaal opgemaakt tegen een jongen die geen medewerking wilde verlenen aan de controle. Alle verdachten worden op de reguliere wijze door het RVHT afgehandeld.

Mishandeling Leiden
Een 38-jarige man uit Leiderdorp heeft aangifte gedaan van mishandeling door een taxichauffeur op zaterdagnacht 15 juni. De man had met zijn vrouw in Leiden een taxi genomen om huiswaarts te keren. De echtgenote werd onwel in de taxi en gaf over. Hierna ontstond, volgens de Leiderdorper, tijdens de rit een onvriendelijke sfeer met woordenwisselingen. Terwijl de Leiderdorper aan het afrekenen was en tussen de voor- en achterportier stond kreeg de Leiderdorper een duw van de chauffeur, waarna deze ervandoor ging. De Leiderdorper werd een paar meter meegetrokken over het wegdek waardoor hij letsel opliep in het gezicht en aan handen en benen. De Leiderdorper werd overgebracht naar het LUMC. De 26-jarige chauffeur uit Leiden heeft zich bij de politie gemeld. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

Verkeersongeval Leiden
Een 31-jarige man uit Leiden is op zaterdag 15 juni gewond geraakt nadat hij was aangereden door een 37-jarige automobiliste uit Hoofddorp. De automobiliste reed omstreeks 02.20 uur over de linkerrijstrook van de Willem de Zwijgerlaan vanuit de richting van de Marnixstraat. Voorbij de kruising met de Gooimeerlaan wilde ze rechtdoor rijden. Bij deze kruising stak links van de automobilist de Leidenaar over. Om een aanrijding te voorkomen is de automobiliste naar de rechterrijstrook uitgeweken en heeft krachtig geremd. De voetganger werd echter nog geraakt waardoor hij achterover viel. De Leidenaar werd met hoofdletsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in.

Eenzijdig verkeersongeval en rijden onder invloed Leiden
De politie heeft een 55-jarige automobilist uit Voorschoten aangehouden wegens rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval. De automobilist reed op vrijdag 14 juni omstreeks 21.00 uur over de Einsteinweg in de richting van de Zernikedreeg en had niet voortdurend zijn voertuig onder controle. Volgens een getuige begon het voertuig in een bocht te slippen en raakte met de rechtervoorwielen de stoeprand. De auto draaide weer de weg op en reed tegen een lantaarnpaal in de middenberm. De politie hield de bestuurder aan. In het ziekenhuis is een bloedproef afgenomen. De uitslag daarvan is nog niet bekend.De automobilist werd met hoofdletsel naar het Rijnland Ziekenhuis overgebracht. Een 33-jarige inzittende uit Oegstgeest werd met schaaf- en snijwonden naar het LUMC gebracht.Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 24 uur.

Auto's in brand Leiden
In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni heeft op de Lintgras en op de Scilladuin een auto in brand gestaan. De brand op de Scilladuin werd rond 02.00 uur ontdekt. Een half uur later stond de auto op de Lintgras in brand. De auto's waren in brand gestoken.

Brokkenmaker onder invloed Leiden
Een 27-jarige man uit Harlingen heeft zondagachtend 16 juni rond 07.00 uur twee geparkeerde auto's geramd op het Vijf Meiplein. Getuigen zagen hoe de man eerst op het plein uit de auto stapte, over het plein liep en tegen een gevel urineerde. Vervolgens stapte de man weer in en ramde de beide auto's. De politie heeft de man die onvast ter been was, met dubbele tong sprak en bloeddoorlopen ogen had, meegenomen naar het politiebureau. Daar weigerde de man mee te werken aan een ademtest. Bovendien bleek hij geen rijbewijs te hebben en was de auto niet verzekerd. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg ook een rijverbod van 24 uur.

Inbraak Warmond
In een woning aan de Raadhuisdam is tussen zaterdagmiddag 15 en zondagmiddag 16 juni ingebroken. Men is binnengekomen door ruiten in te gooien aan de achterkant van het huis. Uit de woning zijn een videocamera een fotocamera geld en een videorecorder meegenomen.

Mishandeling/poging diefstal Rijnsaterwoude
Een 36-jarige man uit Hazerswoude-Dorp is zondag 16 juni rond 17.30 uur op de Woudsedijk-Noord mishandeld door een onbekende man op een scooter. Het slachtoffer had net zijn boot aan de kant vastgelegd toen hij werd aangesproken door de scooterrijder. Deze toonde een steekvoorwerp en eiste geld. Vervolgens sloeg hij het slachtoffer in het gezicht. Toen een groepje fietsers naderde, rende de onbekende naar zijn scooter en reed weg.

Motorrijder in de sloot Ter Aar
Een 44-jarige man uit Uithoorn is zondag 16 juni rond 19.40 uur op de Oostkanaalweg van de weg afgeraakt met zijn motor en in de sloot terechtgekomen. Hij is ongeveer 100 meter slingerend door de berm gereden, reed een wegbebakeningpaaltje en een verkeerspaal omvergereden alvorens in de sloot te belanden. Omstanders hebben de man plus motor op het droge geholpen. De motorrijder is met onbekend letsel naar het LUMC overgebracht.

Inbraak Oude Wetering
In een woning aan de Dotterbloem is in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni ingebroken. Men is binnengekomen door via een bovenlichtje een groter raam te openen. Ui de woning zijn onder andere pasjes, geld en kleding meegenomen.

Onder invloed Alphen a/d Rijn
Agenten zagen in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni rond 03.00 uur een auto slingerend over de Oranje Nassausingel rijden. Uit de blaastest bleek dat de man, een 40-jarige Boskoper gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau kwam uit op 450 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Rijden onder invloed Hazerswoude-Dorp
De politie heeft op vrijdag 14 juni omstreeks 22.40 uur een 27-jarige automobilist uit Boskoop aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist al slingerend rijden over de Hoogeveenseweg en hielden hem staande. In het voertuig zaten nog twee kinderen die niet de autogordel droegen. De automobilist werd overgebracht naar het politiebureau waar een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een uitslag van 560 ug/l.Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van zes uur.

Auto te water Stolwijk
De politie heeft op vrijdag 14 juni omstreeks 24.00 uur een 32-jarige automobilist uit Stolwijk aangehouden wegens rijden onder invloed. De automobilist reed omstreeks 23.35 uur over de Tentweg in de richting van de Schoonouwenseweg. De automobilist wilde keren maar raakte van de weg en kwam met zijn voertuig gedeeltelijk in het water terecht. De automobilist wist uit het voertuig te komen. Een blaastest gaf een uitslag van 630 ug/l. De politie hield de hem aan en maakt proces verbaal op.Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Er werd een rijverbod van zes uur opgelegd.

Ongeval met letsel Bodegraven
Op zaterdag 15 juni om 15.00 uur heeft er op de kruising Zuidzijde-Broekveldselaan in Bodegraven een ongeval plaats gevonden waarbij een 29-jarige motorrijder uit Bodegraven gewond is geraakt. De motorrijder reed rechtdoor op de Broekveldselaan. Dit is een voorrangsweg. Een 42-jarige automobilist uit Bodegraven wilde vanuit de Zuidzijde de kruising oversteken en zag daarbij de motorrijder over het hoofd. De motorrijder die krachtig moest remmen om de auto te ontwijken kwam hierdoor ten val en hield een pijnlijke schouder en schaafwonden over aan dit ongeval.De politie stelt een onderzoek in.

Man aangehouden Schoonhoven
Op vrijdag 14 juni om 10.00 uur is er in Schoonhoven een 25-jarige man uit Schoonhoven aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van drie winkeldiefstallen, een beroving en huisvredebreuk. Deze feiten zijn allen gepleegd in Schoonhoven. De verdachte is in verzekering gesteld.

Inbraak Gouda
In een woning aan de Spieringstraat is in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni ingebroken. Een van de bewoners werd rond 03.25 uur wakker van een geluid, wat werd gevolgd door het dichtslaan van een deur. Toen de bewoners poolshoogte gingen nemen, bleek men er vandoor te zijn gegaan met een laptop en geld.

Ongeval Gouda
Een 27-jarige Leidenaar is zondag 16 juni rond 20.00 uur met zijn scooter tegen een personenauto aangereden. De automobilist, een 33-jarige Gouwenaar, kwam van rechts vanaf de R.C. Bakhuizen van de Brinkstraat. De scooterrijder reed over de Van Baerlestraat in de richting van de R.C. Bakhuizen van de Brinkstraat. Zijn uitzicht werd beperkt door een bestelbus die op de hoek geparkeerd stond. Ondanks hard remmen kon hij een aanrijding met de Gouwenaar niet meer voorkomen. De 27-jarige Leidse vriendin van de Leidenaar die bij hem achterop de scooter zat, is met beenletsel naar Groenehart ziekenhuis gebracht.

Brand Gouda
Bij een café-restaurant Achter de Kerk is in de nacht van zondag 16 op maandag 17 juni brand geweest. Rond 03.40 uur kwam via het alarmnummer een melding binnen. Hierop is de politie ter plaatse gegaan en is de brandweer met twee spuitwagens gaan blussen. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. In het pand zijn meerdere brandhaarden aangetroffen. De politie heeft de brand in onderzoek.

Politie neemt rijbewijs in: Noordwijk
Zaterdagnacht heeft de politie van een 25 jarige man uit Portugal het rijbewijs ingenomen. De politie trof de man aan bij zijn beschadigde auto aan de Van Berckelweg. De man was met zijn auto in de middenberm van de weg gekomen waardoor deze zodanig werd beschadigd dat verder rijden niet mogelijk was. Een ademanalyse gaf een uitslag van 600ug/l. De man werd een sanctie aangeboden van ¤ 700,--

Proces-verbaal voor rijden onder invloed Alphen a/d Rijn
Zaterdagnacht betrapte de politie in Alphen a/d Rijn een 33 jarige inwoner uit die plaats op het rijden onder invloed van alcohol. De man bestuurde een personenauto op de Schutsluis. Op basis van de uitslag van de ademanalyse van 455 ug/l kreeg de man een proces-verbaal en een rijverbod.

Slagaderlijke bloeding Gouda
Zaterdagmorgen om 05.08 uur werd politie assistentie verzocht in de F.W.Reitzstraat. Daar bleek een 32 jarige inwoner uit Gouda door de ruit van een woning te zijn gevallen. De man liep daarbij een diepe wond met slagaderlijke bloeding op. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Tijdens het voorval was het door toeloop van wijkbewoners enige tijd onrustig.

Woninginbraken Moerkapelle
Zaterdagmorgen werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Moerkapelse zijde uit de woning werden verschillende goederen weggenomen. Aan de Prins Willemstraat kwamen inbrekers niet binnen doordat een deur extra was beveiligd.

Tweejarige uit water gehaald Oudekerk a/d Ijssel
Zaterdag rond 12.20 uur stelde de politie een onderzoek in naar aanleiding van een melding dat een kind uit het water was geheeld aan de Sportlaan. Bleek dat een 2 jarig meisje uit Oudekerk a/d IJssel in de sloot terecht was gekomen. Het kind is voor observatie opgenomen in een ziekenhuis omdat het slootwater had binnen gekregen

Insluiping in woningen Oegstgeest/Noordwijk
Zaterdagmiddag heeft een insluiping in een woning aan de Annie M.G. Schmidtlaan in Oegstgeest plaats gevonden. Man kwam binnen door inklimming via een open raam op de 1de verdieping. Uit de woning werd o.a. een telefoon weggenomen.

Op ongeveer gelijke wijze vond een insluiping in een woning aan de Florahof in Noordwijk plaats. Ook hier kwam men binnen via een raam op de 1e verdieping. Vooralsnog lijkt niets weggenomen.




Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette