Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 17 juni 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: man vernielt ruit
In de Folkingestraat in Groningen heeft de politie zondagavond een 39-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. Getuigen zagen dat de man in Stoeldraaierstraat een putdeksel door een ruit van een supermarkt gooide en er vervolgens hardlopend vandoor ging. Op aanwijzing van de getuigen kon de man korte tijd later worden opgepakt. Hij werd naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Haren: man dringt woning binnen
De politie heeft zondagmiddag in een woning aan de Poorthofsweg in Haren een 63-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man was de woning binnengedrongen door een ruit te vernielen. Hij weigerde de woning uit te komen waarop door de omwonenden gewaarschuwde politieagenten de man in het pand arresteerden. De bewoners van het huis waren niet thuis. De man is naar het bureau gebracht en na verhoor heengezonden. Hij had niets uit de woning weggenomen. Omdat de man alleen onderdak zocht is tegen hem proces-verbaal opgemaakt voor huisvredebreuk.

Groningen: man aangehouden
Aan de Kostersgang in Groningen heeft de politie zondagmiddag een 39-jarige man uit Groningen aangehouden. De man zat te slapen in een auto die met geopende portieren in de Kostersgang geparkeerd stond. Bij navraag bleek de man nog een geldboete van bijna 80 euro had openstaan. Hij kond die niet betalen en werd meegenomen naar het bureau. Daar is hij overgedragen aan de parketpolitie en ingesloten. De man moet twee dagen zitten.

Groningen: snelkraak
Een 43-jarige man uit Groningen is maandagmorgen door de politie aangehouden in de Almastraat in Groningen. Een getuige zag dat de man een ruit van een meubelzaak aan de Noorderstationsstraat insloeg en er, samen met een mededader, met een doos uit de zaak vandoor ging. In de Almastraat werd één dader aan de hand van de beschrijving van een getuige opgepakt. Hij is naar het politiebureau gebracht en ingesloten. De mededader kon nog niet worden aangehouden. Ook de weggenomen doos, met daarin vermoedelijk een nog te monteren stoel, is niet teruggevonden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Lauwersoog: man rijdt terwijl rijbewijs is ingevorderd De politie heeft zondagmiddag op de Strandweg in Lauwersoog een 32-jarige man uit Zoutkamp bekeurd. De Zoutkamper reed in zijn auto terwijl zijn rijbewijs een dag eerder -vanwege rijden onder invloed- was ingevorderd. Omdat de man zaterdag zijn rijbewijs nog niet had ingeleverd, kon hij dat nu wel doen. Tegen de man wordt wederom proces-verbaal opgemaakt.

Delfzijl: inbraak bij voetbalvereniging
Aan de Wierdeweg in Delfzijl is zaterdagnacht in het clubgebouw van een voetbalvereniging ingebroken. De dader is op onbekende wijze het clubgebouw binnengekomen. Wel bleek de voordeur ontgrendeld te zijn. Het gehele clubgebouw is doorzocht. Diverse (kast)deuren werden opengebroken. Ook werd een sigarettenautomaat en een raam van een kleedkamer geforceerd. Naast een onbekend geldbedrag heeft de dader ook een onbekende hoeveelheid pakjes sigaretten weggenomen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Scheemda: auto over de kop
Op de snelweg A7, ter hoogte van de afslag Scheemda, is zondagochtend een 26-jarige automobiliste uit Groningen over de kop geslagen. De vrouw reed in haar auto richting Groningen toen zij op onbekende wijze in de linkerberm terechtkwam. Bij het corrigeren naar rechts verloor zij de macht over het stuur, waarna ze tegen de vangrail botste en over de kop sloeg. De vrouw is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het voertuig van de vrouw is afgesleept.

Appingedam: jongetje breekt been
In de Graaf Edzardstraat in Appingedam heeft zondagavond een 9-jarige jongetje uit Appingedam een been gebroken. De jongen sprong van een schafkeet af en raakte bij het neerkomen een paaltje. Een open beenbreuk was het gevolg. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd.

Winschoten: man voor valse naam aangehouden
De politie heeft zondagavond in de Westerstraat in Winschoten een 45-jarige man uit Winschoten aangehouden, omdat deze een valse naam had opgegeven. De man had echter pech dat de politieagent hem kende. Aan het politiebureau bleek dat de Winschotenaar dubbel pech had, omdat hij nog gesignaleerd stond. De verdachte is ingesloten. De politie maakt voor de valse naam proces-verbaal op.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)