BUREAU PETER SCHUITEN


Persbericht, verzonden op maandag 17 juni 2002

Ecco Groep wordt Hotel New York Groep

De Ecco Groep in Rotterdam heet vanaf heden de Hotel New York Groep. Met de naamsverandering wordt een traject afgesloten waarin Hotel New York is geïntegreerd in de groep. Circa 1 jaar geleden werd Hotel New York gekocht en ging deel uitmaken van de toenmalige Ecco Groep.

De nieuwe naam geeft volgens de directie goed weer waar de houdstermaatschappij van zeven bekende Rotterdamse horecabedrijven voor wil staan. Nieuwe innovatieve ideeën in de horeca, werkend vanuit een solide basis en met het vizier gericht op expansie in de toekomst. Al deze elementen zijn terug te vinden in Hotel New York dat wereldwijd een grote bekendheid geniet en in 10 jaar tijd is uitgegroeid tot een beeldbepalend symbool van Rotterdam en haar vernieuwingsdrang.

De Hotel New York Groep bestaat momenteel uit Bar Brasserie Parkzicht, Hotel New York, Restaurant Entresol, Grand Café-Restaurant Loos, Wester Paviljoen, Restaurant Kip, Van Otterloo Wijn & Spijs en Van Otterloo Wijnhandel. Alle bedrijven zijn toonaangevend in hun segment van de markt en zijn gevestigd in Rotterdam. Circa 600 personeelsleden werken bij de bedrijven van de groep.

Nieuwe bedrijven zullen binnenkort worden toegevoegd aan de Hotel New York Groep. Twee projecten worden momenteel gerealiseerd. Beide nieuwe bedrijven zullen ook in Rotterdam gevestigd worden. De directie spreekt met de realisatie van de nieuwe zaken het vertrouwen uit in een gezonde toekomst.