Gemeente Hilversum

Dagboek van raadslid Marco van Stralen

Marco van Stralen (40 jaar) is nieuw in de raad voor GroenLinks. De komende twee weken zal hij zijn belevenissen vertellen middels een dagboek op de website van de gemeente Hilversum. Van Stralen is in Hilversum geboren en als kind opgegroeid in Hilversum-Oost.

In het verleden heeft hij zo'n dertien jaar gewerkt als (jongeren-)opbouwwerker in diverse wijken van de stad. Zijn specialisme was toentertijd het stimuleren van inspraak voor de jeugd (en ouders) binnen de gemeente Hilversum. Ook heeft hij circa acht jaar gewerkt als vrijwilliger bij het non-profit kamerbemiddelingsbureau Niac. Momenteel geeft hij les op een hogeschool als methodiekdocent en geeft hij trainingen aan o.a. politieagenten, opbouwwerkers e.d.

De komende vier jaar wil hij zich hard gaan maken voor een betere communicatie tussen burgers en de overheid, onder het motto: raadsleden moeten meer naar buiten toe! Op de fiets bezoekt hij regelmatig 'brievenschrijvers' om te kijken of er iets aan een bepaalde situatie verbeterd kan worden. Hij is daarbij vooral geĂŻnteresseerd in groepen mensen, die normaal niets met de overheid op hebben, om welke reden dan ook. Inspraak dient, in zijn ogen, daarom toegankelijker gemaakt te worden, zodat meer mensen hun ei kwijt kunnen. De komende jaren hoopt hij daar zijn steentje aan bij te dragen.

Het dagboek van Marco van Stralen is vanaf 17 juni te lezen op de website van de gemeente.

Datum bericht 17 juni