Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 17-06-2002
1e persbericht van maandag 17 juni 2002

Berichten uit de regio

Eindhoven: Inbreker aangehouden
Op de Noord Brabantlaan is zondag om 18.40 uur een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Dat gebeurde nadat een getuige had gemeld dat er ingebroken werd bij een kledingzaak aan de Noord Brabantlaan. Een man vernielde daar een ruit. Politiemensen zagen even daarna de 41-jarige man over de Noord Brabantlaan fietsen. Hij had een aantal kledingstukken bij zich. Hij gooide de kleding weg en wilde wegfietsen. Dat lukte niet. De kleding, 50 stuks kinderkleding met prijskaartjes, een sporttas en een hamer zijn in beslag genomen. De man is de cel ingegaan voor onderzoek.

Eindhoven: Mannen beroven kind van fiets
Op de Javalaan is zondag om 19.30 uur een 13-jarige jongen van zijn mountainbike beroofd. Twee mannen duwden hem van de fiets en namen die fiets mee. Een getuige ging achter de twee rovers aan, maar raakte ze kwijt. Even later zag zij de twee mannen op de Willemstraat. De gewaarschuwde politie kon daar om 19.50 uur een 32-jarige Eindhovenaar en een 31-jarige Helmonder aanhouden. De fiets hadden ze niet bij zich, maar die is later op de Frederiklaan terug gevonden. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Man na mishandeling aangehouden
Op de Rector Baptistlaan is zondag om 22.25 uur een 33-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij eerder op de avond zijn 36-jarige broer uit Geldrop heeft mishandeld. Dat gebeurde in de woning van de vriendin van de verdachte in de Rector Baptistlaan. Het slachtoffer was daar op bezoek en hij zei iets wat zijn broer niet aanstond. Deze pakte een ijzeren staaf en sloeg zijn broer tegen diens ribben. Ze bleken bij behandeling gekneusd te zijn. De verdachte is ingesloten.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Op het Marconiplein is maandag om 1.45 uur een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden. Dat gebeurde nadat een getuige had gemeld dat een man inbrak in een geparkeerde auto op de Boschdijk. De getuige gaf een goed signalement en de politie zag de man lopen. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Onder invloed


- Op de Boschdijk is zondag om 16.30 uur een 24-jarige automobilist uit Son betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 1,2 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


- Een 41-jarige man uit Nuenen werd maandag om 3.05 uur op de Boschdijk bekeurd omdat hij onder invloed reed met een motor. Zijn promillage was 0,8. Hij kreeg een boete van 190,=.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandeling
Op de Cavallilaan is maandag op 8.40 uur een 23-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had maandagmorgen zijn 19-jarige vriendin geslagen en geschopt.

Helmond: Onder invloed
Op de Kanaaldijk Noord Oost is zondag om 17.25 uur een 41-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse was ruim 1,15 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Helmond: Diefstal auto
Vanaf de Markiesstraat is tussen afgelopen dinsdag en zondagavond een grijze Volkswagen Golf met het kenteken FX-VL-72 gestolen.

Helmond: Diefstal uit tuin
In de nacht van zondag op maandag zijn vanuit de tuin van een woning aan de Kaarderhof een fiets, een kruiwagen, een houten tuinset en een parasol weggenomen. De poort is opengebroken.

Budel: Inbraak in woning
Zondag tussen 12.00 en 20.15 uur is ingebroken in een woning aan de Berg. Van de achterdeur is een ruit ingeslagen. Uit de woning zijn een laptop, een videocamera en sieraden gestolen.

Budel: Potgrond en tuinaarde gestolen
Vanaf het binnenterrein van een winkel aan de Nieuwedijk zijn in het afgelopen weekend 20 zakken potgrond en 15 zakken tuinaarde gestolen. Het hekwerk rond het terrein was opengeknipt. De waarde van de zakken is bijna 200,=.

Someren: Jeugdige inbrekers
Op de Kanaalstraat zijn zondag om 19.25 uur twee jongens van 15 en 17 jaar oud uit Someren aangehouden. Een getuige meldde dat twee jongens over het hek van een school klommen. De politie ging ter plaatse en zag de jongens met bivakmuts bij de school. Zij hadden geprobeerd met een ijzerzaag en een vijl een hangslot van de school open te maken. Ze waren de school nog niet binnen geweest. De jongens zijn voor onderzoek de cel ingegaan.

Geldrop: Ex-man dringt woning binnen
In een woning aan de Admiraal Byrdstraat is zondag om 20.15 uur een 32-jarige man, adres onbekend, aangehouden. De woning is van zijn 40-jarige ex-vrouw. De man had de ruit van de voordeur ingeslagen en was de woning binnengedrongen. Hij wilde de woning niet meer uit. De man is ingesloten voor onderzoek.

Valkenswaard: Boete voor rijden onder invloed
Op de Dr. Ariënsstraat is zondag om 20.10 uur een 37-jarige automobilist uit Valkenswaard bekeurd omdat hij gedronken had. Hij blies 0,7 promille en kreeg een boete van 190,=.

Valkenswaard: Meisje gewond bij aanrijding
Een 11-jarig meisje uit Valkenswaard is maandag om 8.25 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Molenstraat. Het meisje fietste vanuit een onverharde weg de Molenstraat op. Daar reed een personenauto die bestuurd werd door een 32-jarige Valkenswaardse vrouw. Het meisje reed tegen de auto en brak haar been. Ze is in het MMC in Veldhoven opgenomen.

Veldhoven: Auto gestolen
In de nacht van zondag op maandag is vanaf De Run 2000 een grijze Volvo V40 met het kenteken XD-JH-03 gestolen.