Ingezonden persbericht

Persbericht

17 juni 2002

Internet op het werk blijkt nog steeds geen gemeengoed

~ onderzoek Demon Internet toont aan dat 39% van MKB werknemers nog steeds verstoken is van Internet ~

Uit een onderzoek onder 343 midden- en kleinbedrijven in Nederland, uitgevoerd in opdracht van Demon Internet, blijkt dat Internet op het werk nog steeds geen gemeengoed is. Hoewel 83% van de werknemers in het MKB wel de beschikking heeft over een computer, heeft lang niet iedere werknemer ook toegang tot het Internet. Slechts 61% kan op zijn computer het Internet raadplegen.

Het betreffende onderzoek werd, in opdracht van Internet Service Provider Demon, uitgevoerd door telemarketingbureau ABT. Het bureau ondervroeg 343 IT managers en algemeen directeuren van bedrijven met 20 tot meer dan 250 werknemers.

Opvallend genoeg blijkt uit het onderzoek ook dat praktisch alle middelgrote en kleine bedrijven in Nederland wel beschikken over een internetaansluiting. Slechts een zeer klein aantal, 0,13% van de ondervraagde bedrijven, maakt nog helemaal geen gebruik van dit medium.

Van de ondervraagde bedrijven die over een internetaansluiting beschikken, maakt het grootste deel gebruik van een ISDN verbinding (42%). 20% maakt gebruik van een huurlijn. Nieuwere technologieën zoals DSL en kabel lijken echter wel in opkomst, respectievelijk 12% en 6% van de bedrijven maakt gebruik van een dergelijke internetverbinding. Een tiende van alle ondervraagde bedrijven houdt het nog steeds op een analoge inbelverbinding.

"We merken in de praktijk dat nu ook het MKB de voordelen van steeds snellere verbindingen inziet. Met name de grotere bedrijven kiezen uiteindelijk nog vaak voor een huurlijn. ADSL, SDSL en flat fee ISDN-oplossingen hebben het in de zakelijke wereld gewonnen van analoge inbelverbindingen en kabel - dat blijven toch meer consumentenproducten," zei Jurgen Hof, Sales Director van Demon Internet. "Dat het tegenwoordig mogelijk is verschillende bedrijfsnetwerken aan elkaar te koppelen en dat telewerkers ook toegang kunnen krijgen tot deze netwerken, maakt dat bedrijven efficiënter kunnen werken en zo kosten kunnen besparen. Dit draagt zeker bij aan de huidige inhaalslag van het MKB."

(327 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Demon
Demon is een merknaam van Thus plc, één van Engelands grootste aanbieders van telefoon, data, Internet en interactieve diensten, voornamelijk opererend onder de Thus en Demon vlag.

Demon Internet bedient zowel particuliere als zakelijke klanten met een volledig aanbod van methodes voor internettoegang, zoals leased lines, ADSL, SDSL, Flat Fee Internet via ISDN en natuurlijk inbel-accounts. Overige diensten zijn onder andere webhosting, co-locatie, managed server hosting en Virtual Private Networks (VPN's).

Demon Internet kreeg in Nederland in januari 2001 voor het derde jaar op rij van de lezers van Net Magazine een 'gouden zwaard' toebedeeld. Dit is de prijs voor de provider van het jaar. In juli 2001 kreeg Demon Internet voor de derde keer op rij de hoogste waardering van MKB beslissers die participeerden in een telefonisch onderzoek van Blauw Research naar de kwaliteit van Internet Providers.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een grafiek met de resultaten van het onderzoek, kunt u contact opnemen met: Yvonne van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau:
Tel: 043-356 69 56Fax: 043-356 69 55
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

Voor verkoopinformatie kunt u contact opnemen met Demon: Tel: 020-422 20 00Fax: 020-422 20 01
E-mail: sales@demon.nlhttp://www.demon.nl

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com