dd05d1.jpg

Telia verzekert klanten KPN van communicatie

Hoofddorp, 17 juni 2002 - Volgend op de turbulente ontwikkelingen rond KPNQwest, is bekend geworden dat Telia International Carrier (IC) is ingeschakeld om de connectiviteit en communicatie veilig te stellen voor klanten van KPN in Scandinavië. De overeenkomst omvat al het data- en spraakverkeer voor met name de multinationals in deze regio. Hoewel KPN Telia IC pas twee weken geleden met dit verzoek benaderde, kwamen partijen snel tot overeenkomst en wist Telia IC binnen twee dagen de benodigde capaciteit te leveren.

"Wij zijn blij om de klanten van KPN onder deze kritieke omstandigheden van dienst te kunnen zijn", aldus Telia IC President Erik Heilborn. "De markt komt nu in een cruciale fase en het is duidelijk dat Telia IC er goed voor staat en over de noodzakelijke capaciteit en kwaliteit beschikt om tot de winnaars te behoren."

Tot de klanten van KPN in Scandinavië behoren met name grote multinationals - banken, consultancy-organisaties - met een groot volume aan transatlantisch dataverkeer en telefoonverkeer in Zweden, Noorwegen en Denemarken. Dit verkeer, dat door het faillissement van KPNQwest in de knel dreigde te komen, is nu veiliggesteld.

"Het feit dat KPN juist voor Telia IC koos is voor ons natuurlijk een prachtige bevestiging,"zo vervolgt Erik Heilborn. "Ik ben dan ook verheugd om te constateren dat we dit vertrouwen hebben kunnen waarmaken en zeer snel hebben kunnen reageren zodat de connectiviteit van de klant geen seconde in gevaar is geweest."

Het data- en telefonieverkeer in Scandinavië betreft 3 STM-1's waarvan 2 STM1's te maken hebben met transatlantisch data- en spraakverkeer en 1 STM-1 de telefonie in Scandinavië verzorgt.

Telia International Carrier
Telia International Carrier (Telia IC), dochtermaatschappij van het Zweedse telecombedrijf Telia AB, biedt IP, bandbreedte, spraak, data, infrastructuur en carrier-neutrale colocatiediensten. Het bedrijf beschikt over een eigen, geavanceerd glasvezelnetwerk, het Viking Network, dat zich uitstrekt over Europa en de Verenigde Staten. Het Viking Network beslaat in totaal 40.000 kilometer en verbindt 50 grote steden via 120 Points of Presence (PoP's). Op het Viking Network heeft Telia IC TeliaNet gebouwd, een wereldwijde IP backbone met tier-1 status die klanten in meer dan 30 landen verbindt. Telia IC is de leidende Europese aanbieder van transatlantisch IP verkeer naar de Verenigde Staten.

Telia IC is sinds 2001 aanwezig in de Benelux, met vestigingen in Hoofddorp en Brussel en met eigen glasvezelverbindingen tussen Amsterdam en Hamburg, Londen en Düsseldorf.

Ingezonden persbericht