Ingezonden persbericht


Datum van verzending: 17 juni 2002

FSR opleidingsgroep
Postbus 697
5600 AR Eindhoven
Tel: 040 29 22 175
Fax: 040 29 22 170

FSR opleidingsgroep lanceert e-learning in de kenniswijk

Deze zomer zal FSR opleidingsgroep Kenniswijk als eerste 'wijk' in Nederland voorzien van een elektronische leeromgeving. De bewoners van deze technologisch vooruitstrevende wijk, zullen door deze stap in staat worden gesteld allerlei cursussen via internet te volgen.

KDD cursus
Onder leiding van directeur en automatiseringsdocent Eddy Dekkers heeft FSR opleidingsgroep een grote groep bewoners van Kenniswijk de cursus "Kenniswijk Digitaal Diploma (KDD)" gegeven. Deze KDD cursussen vonden plaats in het laatste half jaar van 2001. Aangezien deze cursussen succesvol zijn verlopen, is in samenwerking met Kenniswijk besloten een vervolg hieraan te geven. Een van de onderdelen van de bestaande KDD cursus is internet. FSR opleidingsgroep heeft deze aangeboden via B-Link, een internetinstructie die zich in een virtuele cursussituatie op het internet afspeelt. Bewoners hebben aangegeven dit element van de cursus erg leuk en leerzaam te vinden. Daarom is besloten de gehele cursus KDD via internet aan te gaan bieden.

E-campus
De elektronische leeromgeving die FSR opleidingsgroep hiervoor gaat ontwikkelen heet e-campus. Al bij de start zal e-campus een uitgebreid cursusaanbod hebben. Naast de onderdelen van het KDD zullen alle pakketten van Microsoft Office worden aangeboden.

Zo'n 50 á 100 kenniswijkbewoners zullen als eersten in Nederland met een proef mee gaan doen. Voor alle bewoners van de Kenniswijk geldt dat na lancering, e-campus twee weken lang gratis te proberen is. E-campus zal medio augustus van start gaan.

Kenniswijk
Kenniswijk is het experiment in de regio Eindhoven waar de komende jaren een groot aantal bewoners gebruik gaat maken van nieuwe elektronische diensten die worden aangeboden over een zeer snelle breedbandverbinding. In Kenniswijk werken bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties samen om een consumentenmarkt van de toekomst te realiseren. Daarnaast zal onderzoek worden verricht naar de sociale en economische effecten van ICT. Kenniswijk is een initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De uitvoering is in handen van Kenniswijk BV, waar publieke en private partijen aandeelhouder zijn.

Kijk voor meer informatie over Kenniswijk op www.kenniswijk.nl

(