Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Vereniging van Europese Kunststoffabrikanten kiest nieuwe voorzitter en vice-voorzitter

Amstelveen, 17 juni 2002; De Vereniging van Europese Kunststoffabrikanten (APME) heeft tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering, die eind mei in Kopenhagen werd gehouden, Dr. Werner Prätorius gekozen als nieuwe voorzitter. Dr. Prätorius, voorzitter van de petrochemische afdeling van BASF, vervult reeds sinds 1995 een actieve rol binnen APME.

Dr. Prätorius reageert als volgt op zijn benoeming: "Kunststoffen zijn een unieke familie van materialen, die een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een duurzame ontwikkeling. Ik kijk ernaar uit om het streven van de industrie naar erkenning van kunststof als het voorkeursmateriaal in heel wat sectoren te bevorderen, en de sociale-, milieu, en economische doelstellingen van de 21ste eeuw te helpen verwezenlijken."

Dr. Prätorius startte zijn carrière bij BASF in 1977 en heeft een aantal topfuncties bekleed binnen het bedrijf. In 1995 werd hij benoemd tot voorzitter van de Engineering Plastics Division en in 1997 werd hij voorzitter van de Styrenic Polymers Division. Eerder dit jaar werd hij benoemd tot voorzitter van de petrochemische afdeling.

Als voorzitter van de werkgroep Technical and Environment binnen APME, zette hij zich in voor de noodzaak van de promotie van eco-efficiëntie als maatstaf voor de impact van een aantal afvalverwerkingtechnieken op het milieu.

Dr. Prätorius volgt Arnaud d'Aramon op, die deze functie bekleedde sinds juli 2000. D'Aramon heeft een actieve rol gespeeld in het nastreven van de betrokkenheid binnen de industrie voor een duurzame ontwikkeling, met bijzondere nadruk op het delen van kennis en ervaring die de industrie heeft opgebouwd met het sturing geven aan debatten over bepaalde wetsvoorstellen.
d'Aramon zag er tevens op toe dat in 2001 de banden tussen APME en CEFIC, de overkoepelende vereniging voor de chemische industrie, werden aangehaald.

De Directeur Generaal van APME, Nancy Rusotto, voegt er aan toe: "Arnaud d'Aramon was een dynamische leider bij APME in een voor de kunststofindustrie erg uitdagende tijd van economische recessie en toenemende consolidatie. Zijn sterke leiding en inzet voor onze leden en klanten zijn van onschatbare waarde geweest om te verzekeren dat kunststof het voorkeursmateriaal van de 21ste eeuw blijft. We kijken er naar uit het werk met Werner te continueren."

De nieuwe voorzitter zal gesteund worden door vice-voorzitter Robert Genin, voorzitter Polyolefins Europe bij Basell Polyolefins Company N.V.. Dhr. Genin is reeds actief binnen APME sinds 1992 en is momenteel voorzitter van de stuurgroep rond het communicatieprogramma van de vereniging.


- EINDE PERSBERICHT -



Ingezonden persbericht