Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-06-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 15:19 uur) Maandag 17 juni 2002

Vaals, motorrijder ten val:
Een inwoner van Obbicht is zondagavond 16 juni 2002 op de Epenerbaan te Vaals ten val gekomen. De motorrijder reed de Epenerbaan omstreeks 19.45 uur omlaag en werd plotseling geconfronteerd met een net na een bocht op de rijbaan stilstaande personenauto. De motorrijder wilde daarop een aanrijding voorkomen en remde zijn voertuig uit alle kracht af. De aanrijding kon hierdoor voorkomen worden, maar de motorrijder kwam in de berm terecht waar hij ten val kwam. Met nek- en rugklachten werd de inwoner van Obbicht door een ambulance naar het ziekenhuis te Heerlen overgebracht (letsel onbekend). De stilstaande automobilist is mogelijk onwetend van het verkeersongeval weggereden. De motor werd behoorlijk door de valpartij beschadigd. Deze moest door een bergingsbedrijf worden weg getakeld.

Gulpen, automobilist onder invloed tegen lichtmast: Een 34 jarige automobilist uit Gulpen is zondagavond 16 juni 2002 omstreeks 19.20 uur met zijn auto op de Ingbergrachtweg te Gulpen tegen een lichtmast gereden.
De juiste toedracht van het verkeersongeval staat nog niet vast maar vermoedelijk door het rijden met een te hoge snelheid raakte de automobilist op de Ingbergrachtweg te Gulpen de macht over het stuur kwijt waarbij de auto in een slip raakte en een lichtmast aanreed. De bestuurder die met zijn hoofd tegen de voorruit sloeg liep hierdoor een bloedende wond op. Met een ambulance werd hij voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis te Heerlen. Daar werd door een politiearts een bloedproef van de bestuurder afgenomen omdat het vermoeden aanwezig was dat de bestuurder onder invloed van alcohol gereden had. Na behandeling kon hij het ziekenhuis weer verlaten. Hij kreeg een rijverbod van 8 uur opgelegd. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. De beschadigde personenauto werd door een bergingsbedrijf weggesleept.