LAD

Nieuws

LAD/FHZ sluit onderhandelaarsakkoord CAO GGZ

In mei sloot de LAD twee andere grote CAOs in de zorg: de CAO Verpleeg- en Verzorgingshuizen (8 mei) en de CAO Thuiszorg (18 mei).

Looptijd
De CAO GGZ heeft een looptijd van 14 maanden: van 1 mei 2002 tot 1 juli 2003. De CAO geldt voor ongeveer 57.000 werknemers.

Salarisverhoging
Per 1 juni worden de salarissen met 4% verhoogd. De eindejaarsuitkering wordt met 0,75% verhoogd tot 3,75%. In januari 2003 ontvangen de werknemers in de geestelijke gezondheidszorg een eenmalige uitkering van 1% van het brutojaarsalaris.

Premieverdeling pensioen
De verdeling van de pensioenpremie tussen werkgevers en werknemers wordt verbeterd. Werknemers betalen nu nog 58%; dit wordt vanaf 1 januari 2003 57%.

Overwerk
De 16-uurs-overwerkgrens van inpassingsnummer 74 komt te vervallen.

Leeftijdsbewust personeelsbeleid
De 55+-regeling is aangepast en zal vanaf 1 januari 2003 ook van toepassing zijn op alle werknemers met een dienstverband van 32 uur en minder. Dit betekent voor de fulltimers overigens een achteruitgang. Daarom is voor hen een overgangsregeling getroffen.

Kinderopvang
Partijen zullen inventariseren welke voorzieningen en faciliteiten instellingen hebben getroffen op het terrein van kinderopvang. Dit onderzoek dient uiterlijk 1 maart 2003 te zijn voltooid.

Ledenraadpleging
LAD-leden, voor wie de CAO GGZ geldt, ontvangen binnenkort een circulaire waarin het onderhandelaarsakkoord wordt voorgelegd. Zij kunnen dan hun mening geven over het behaalde resultaat.

Voortgang AMS GGZ
De onderhandelingen over de nieuwe CAO GGZ stonden los van het overleg over invoering van de AMS (Arbeidsvoorwaardenregeling Medisch Specialisten) in de geestelijke gezondheidszorg.