Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

Sociaal plan bij Baan

Op 17 juni jl. hebben de betrokken vakorganisaties en Baan de laatste hand gelegd aan een sociaal plan. Dit plan is bedoeld om de gevolgen van de ophanden zijnde reorganisatie voor de Baan-medewerkers in Nederland zoveel mogelijk te ondervangen.

Het sociaal plan staat niet op zichzelf, maar is gekoppeld aan een advies-aanvraag die nu bij de centrale ondernemingsraad (COR) ligt. De advies-aanvraag beschrijft de voorgenomen plannen van de directie en de consequenties per business-unit. De COR heeft een externe deskundige ingeschakeld die helpt met adviseren. De COR kan op twee manieren reageren:
a. negatief adviseren omdat zij niet gelooft in de reorganisatieplannen die nu voorliggen. De directie moet dann een maand wachttijd in acht nemen en daarna de reorganisatie alsnog uitvoeren
b. positief adviseren en dat koppelen aan een aantal voorwaarden waaraan Baan moet voldoen. Daarna kan Baan met de reorganisatie starten.

Het is de bedoeling dat de COR deze week een advies uitbrengt. Het sociaal plan is gekoppeld aan de adviesaanvraag van de COR en gaat er vanuit dat de COR positief adviseert. Mocht de COR negatief adviseren, dan is het sociaal plan ook van tafel en gaat de directie haar eigen gang.

Voor wat betreft het tijdpad hebben we het volgende afgesproken: De leden van de vakorganisaties ontvangen het concept-sociaal plan op woensdag 19 juni. Op donderdag 20 juni ontvangen alle medewerkers een mail met daarin een verwijzing naar het sociaal plan op intranet, een summiere uitleg van de reorganisatie en een uitnodiging voor alle bijeenkomsten.

Op maandagmiddag 24 juni zal Baan de medewerkers informeren over de reorganisatie. Dit gebeurt per business-unit (Research en Development, Corporate en Nederland). Daarna zal de COR uitleg geven over de advies-aanvraag en een toelichting geven op haar reactie ten aanzien van de reorganisatie.

Personeelsbijeenkomst

Dinsdag 25 juni, van 8.30 tot 10.30 uur
Plaats: kantine, Barneveld.

Tijdens deze personeelsbijeenkomst zullen de vakorganisaties tekst en uitleg geven over het sociaal plan.Aan leden is het concept-sociaal plan reeds per post verstuurd.

Op vrijdagmiddag 28 juni vinden er weer bijeenkomsten plaats per business-unit waar Baan vragen zal beantwoorden.

Iedereen is uitgenodigd!

Iedereen is uitgenodigd, maar alleen vakbondsleden hebben stemrecht. Ik ga ervan uit u allemaal te ontmoeten in de kantine in Barneveld! Neem uw collegas mee, ook degenen die geen lid zijn. Juist in deze tijden is het verstandig om lid te zijn van een vakorganisatie! U weet er waarschijnlijk alles van. Naast juridische ondersteuning (volledige rechtsbijstandsverzekering), hebben we een bureau voor loopbaanadvisering en een financieel adviesbureau. Kortom: leden krijgen waar voor hun geld! Mocht u meer informatie willen, dan kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf.

Bent u al lid van de CNV Dienstenbond??

Bent u inmiddels overtuigd van het nut van het lidmaatschap van de CNV Dienstenbond CNV??
>> meer over het lidmaatschap

Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Wim Burggraaf, tel: 055-5772640. Email: w.burggraaf@cnvdibo.nl.

Apeldoorn, 18 juni 2002.