Ingezonden persbericht

TeleCity sluit overeenkomst met nieuwe Landelijke
Internet Exchange NL-ix

TeleCity huisvest nu twee Internet Exchanges (AMS-ix en NL-ix) in hun Internet Data Centers in Nederland

Amsterdam, 18 juni 2002 - TeleCity, de toonaangevende pan-Europese onafhankelijke leverancier van Internet Data Center diensten, kondigt vandaag aan een overeenkomst te hebben gesloten met Nederland Internet Exchange (NL-ix), een nieuwe Nationale Internet Exchange.

TeleCity levert in dit samenwerkingsverband geavanceerde outsourcing diensten, die het voor NL-ix mogelijk maken 'peering' diensten aan te bieden: het uitwisselen van Internetverkeer tussen kleinere en middelgrote ISP's (Internet Service Providers) en ASP's (Application Service Providers), tegen lage kosten. Met deze overeenkomst tussen TeleCity en NL-ix is TeleCity momenteel een van de weinige Internet Data Centers in Nederland dat twee Internet Exchanges huisvest. NL-ix bevindt zich in de vestiging van TeleCity op het Science Park in de Watergraafsmeer, de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) is sinds september 2000 gevestigd bij TeleCity in Amsterdam Zuidoost.

"Met de aanwezigheid van NL-ix in het TeleCity Data Center zijn wij in staat om hosting providers en media bedrijven in een professionele omgeving, naast hosting en colocatie, peering en exchange diensten aan te bieden waarmee zij fors kunnen besparen op hun kosten voor Internetverkeer", aldus Jan Hoogenboom, initiatiefnemer van Nl-ix en voormalig voorzitter van het bestuur van AMS-IX.

Voor bedrijven en klanten van TeleCity is het een meerwaarde om in de buurt van de belangrijkste Internet Backbones gevestigd te zijn. Op deze strategische locaties worden namelijk alle Internetpartijen met elkaar gekoppeld en wordt onderling verkeer uitgewisseld. Door de aanwezigheid van NL-ix hebben TeleCity klanten nu naast de aansluiting op de AMS-IX een extra mogelijkheid om op een kostenefficiënte manier dataverkeer met andere partijen uit te wisselen.

"Als een van de grootste neutrale aanbieders van Data Center diensten in Nederland is het voor ons van belang om onze klanten zo optimaal mogelijk te bedienen en in te spelen op de behoefte om zo efficiënt mogelijk Internetverkeer af te handelen," zegt Alexandra Schless, Country Manager Sales & Marketing. "We zijn nu in de unieke positie om iedereen zowel een aansluiting op de AMS-ix als op de NL-ix te kunnen aanbieden en verwachten dat deze belangrijke Internetknooppunten in de komende jaren sterk zullen groeien."

Over Open Peering
NL-ix is geïnitieerd door Open Peering B.V. Open Peering is een onafhankelijk initiatief dat diverse Nederlandse Internet Exchanges te weten AMS-ix (Amsterdam Internet Exchange), NL-ix (Nederlandse Internet Exchange) en GN-ix (Groningen Internet Exchange) onderling koppelt, en haar deelnemers via een zogenaamde Open MLPA (Multi Laterale Peering Agreement) gratis de mogelijkheid biedt om onderling Internetverkeer uit te wisselen op en tussen deze Exchanges.