Nederlandse Spoorwegen

Persbericht

Nieuwe commissarissen NS
18 juni 2002
De Raad van Commissarissen (RvC) van NS heeft de vier tijdelijke posities in de RvC vervangen.
Benoemingen

Voorzitter W. Meijer maakte vandaag de benoeming per 1 juli a.s. bekend van de heer dr F.J.G.M. Cremers, lid Raad van Bestuur en CFO VNU,
mevrouw S.M. Dekker, algemeen directeur werkgeversvereniging AWVN, mevrouw drs. N. Kroes, voormalig Minister van Verkeer en Waterstaat, de heer drs J.W.E. Neervens, directie voorzitter ABP, en de heer H. Zwarts, bestuursvoorzitter Kamer van Koophandel Amsterdam en voormalig directievoorzitter Randstad Holding. Zij vervangen drs C. van Dijkhuizen, M.M.D. van Eeghen MBA, drs G.H.O. van Maanen en mr R.J.J.M. Pans die per 1 januari 2002 voor een periode van maximaal 6 maanden werden aangesteld als commissaris, na het vertrek van de toenmalige RvC eind vorig jaar.
Verheugd

W. Meijer, die ook in de nieuwe RvC voorzitter blijft, is verheugd over de nieuwe samenstelling van de RvC: "Ik zie de omvang en verscheidenheid van ervaring en kennis die de nieuwe commissarissen meebrengen als een evenwichtige versterking van het bestuur van NS. Het bestuur kan nu in normale verhoudingen met de overheid werken aan verbetering van de dienstverlening aan klanten." Ook de Directie en de Centrale Ondernemingsraad zijn verheugd over de nieuwe samenstelling van de RvC.