Wageningen Universiteit

Persbericht

4 juni 2002, nr. 0207

Informatiedag 'toepassing dierlijke mest in de akkerbouw'

Het gebruik van dierlijke mest in de akkerbouw staat volop in de belangstelling. Er leven vele vragen over het product mest, zoals het perspectief van mestscheidings-producten, het voorspellen van de werking, de aanwendingstechniek, gebruik van een nitrificatieremmer en voorjaarstoepassing op kleigrond.
Om u op deze en diverse andere vragen een antwoord te geven organiseert Praktijkonderzoek Plant & Omgeving dit jaar in opdracht van het Hoofdproductschap Akkerbouw een informatiedag. Met workshops en proefveldbezoek proberen we zo veel mogelijk uw vragen te beantwoorden.

Datum: Donderdag 20 juni a.s.
Plaats: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO), Edelhertweg 1 in Lelystad
Aanvang: 9.30 uur (zaal open vanaf 9.00 uur)
Toegang: 20,-

Aanmelding voor deze dag is noodzakelijk. Een aanmeldingsformulier kunt u opvragen via 0320-291111 of downloaden via www.ppo.dlo.nl (onder agenda in de rubriek nieuws). De inschrijving sluit 14 juni.

Programma
Het ochtendprogramma begint met de LTO-visie op het gebruik van dierlijke mest in de akkerbouw. Daarna kunt u een tweetal workshops bezoeken. Onderwerpen van de workshops zijn o.a.:
* Mineralenbenutting bij voorjaarstoepassing
* Belang van mestproducten als bron van organische stof
* Logistieke aspecten rondom dierlijke mest
Het middagprogramma staat in het teken van excursies langs diverse proefvelden en machines. U wordt bijgepraat over de voorjaarstoepassing van dierlijke mest in aardappelen, graszaad en wintertarwe en over diverse mesttoedieningstechnieken.