KLM

02/030
KLM FD punten nu ook bij Clipper Stad Amsterdam

AMSTELVEEN 18 juni 2002, KLM en Rederij Clipper Stad Amsterdam zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Deelnemers van het KLM Flying Dutchman (FD) programma kunnen vanaf nu ook punten sparen op cruises aan boord van de Clipper. Daarnaast kunnen FD Deelnemers punten verzilveren voor speciaal samengestelde FD dagtochten of een FD cruise.

De Clipper is een uniek schip. Gebouwd tussen 1997 en 2000 in een samenwerking tussen de gemeente Amsterdam en Randstad Holding, een van 's werelds grootste uitzendconcerns. Sinds haar doop in juni 2000 heeft het schip gevaren in de Caribbean, de Middellandse Zee en op dagtochten in Noord- en West-Europa. Het schip wordt ook ingezet als locatie voor corporate events. Verder zal het aanwezig zijn tijdens evenementen in het Middellandse Zeegebied, zoals de internationale vastgoedbeurs MIPIM, het filmfestival in Cannes en de Grand Prix van Monaco.

Tevreden
Lesley McDermott, Director Loyalty Management KLM, over de samenwerking: "Rederij Clipper Stad Amsterdam vinden wij een kwalitatief hoogstaande FD partner. Niet alleen breiden wij hiermee het aanbod van non-airline partners uit, het aanbieden van speciaal voor onze deelnemers samengestelde cruises geeft een nieuwe dimensie aan de mogelijkheden binnen het FD programma." Ook Patrick Poelmann, managing director van Rederij Clipper Stad Amsterdam, is tevreden. "KLM en de Clipper Stad Amsterdam staan beiden bekend om het niveau van hun dienstverlening en hun servicegerichtheid. Dat twee Nederlandse bedrijven van een dergelijk kwaliteitsniveau elkaar hebben gevonden in een samenwerking, is natuurlijk prachtig."

FD Programma beloont loyale passagiers
Het Flying Dutchman Programma is een persoonlijk loyaliteitsprogramma, gecreëerd door KLM. Individuele KLM reiziger worden zo bedankt voor de loyaliteit aan KLM en Northwest Airlines. Per keer dat een deelnemer met KLM of een van de FD partners vliegt, of gebruik maakt van de diensten van de overige FD partners (hotels, autoverhuur), verdient hij/zij FD punten. Deze punten kunnen worden ingewisseld tegen gratis tickets, vlucht upgrades, vrijetijdsarrangementen en andere cadeaus. Deelnemers die vaak gebruik maken van de diensten van KLM of van partners airlines, krijgen een hogere lidmaatschapsstatus. Dit geeft tevens recht op extra service en voordelen, zoals gebruik van lounges en extra bagagetoelage. Lidmaatschap is geheel gratis.

Om FD-leden kennis te laten maken met het luxueuze zeiljacht Stad Amsterdam, organiseren KLM en Rederij Clipper op 7 juli 2002 vanuit IJmuiden een volledig verzorgde dagtocht. FD leden kunnen zich via www.klm.com aanmelden.



KLM