Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-06-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.50 u) Donderdag, 20 juni 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; insluiper aangehouden
Een bewoner van een woning aan de Caumerbeeklaan in Heerlen bespeurde afgelopen woensdagmiddag toen hij boven was, onraad in zijn woning. Hij ging poolshoogte nemen en ontdekte een onbekende man in de woning die hij op de overloop tegen het lijf liep. De bewoner greep de insluiper meteen vast waarbij bleek dat hij een horloge, een mesje en een klein geldbedrag bij zich had welke hij in de woning had gestolen. De buit werd teruggegeven waarop de insluiper op een gegeven moment wist te ontkomen en er vandoor, de woning uitrende. De politie die een onderzoek instelde kreeg al snel een vermoeden omtrent de identiteit van de insluiper en traceerde de verdachte, een 23-jarige man uit Aken (D) die middag op de Vrusschemiggerweg waarop hij dan ook meteen werd aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau. De verdachte heeft de insluiping bekend en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op. In het kader van een snelrechtprocedure kreeg hij meteen dagvaarding mee om binnenkort voor de rechter te verschijnen.

Brunssum; aangehouden
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 04.15 uur kreeg de politie een melding dat op de Haansberg in Brunssum werd ingebroken in een aldaar geparkeerde auto. De politie die snel terplaatse ging zag nog juist een tweetal jongemannen bij een geparkeerde auto wegrennen, vermoedelijk omdat zij zich ontdekt wisten. De politie ging het tweetal meteen achterna. De agenten raakten het tweetal even kwijt doch wist uiteindelijk in een steegje een 19-jarige jongeman uit Heerlen aan te houden die voldeed aan het signalement van een van hen die wegrenden bij de auto waarin was ingebroken. De ander kon ontkomen. De politie heeft de Heerlenaar op verdenking van betrokkenheid bij de auto-inbraak aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Bleek dat in de auto waarin was ingebroken was getracht de autoradio te stelen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Kerkrade; verdachte woninginbraak aangehouden
Afgelopen woensdagmorgen werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Coelgroevenstraat in (Eygelshoven) Kerkrade. Bleek dat een inbreker die dinsdag op woensdagnacht via een raampje de woning was binnendrongen en allerlei goederen had gestolen. De politie die een onderzoek instelde kreeg al snel aanwijzingen omtrent de vermoedelijke identiteit van de inbreker en ging naar hem op zoek. De verdachte, een 20-jarige man uit Kerkrade werd aangetroffen op de Christinastraat en vervolgens aangehouden. Bleek dat hij een fotocamera bij zich had, vermoedelijk afkomstig van/buitgemaakt bij de woninginbraak aan de Coelgroevenstraat (moet nog nader worden onderzocht). Het fototoestel werd inbeslaggenomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook onderzoekt of de verdachte mogelijk meer op zijn kerfstok heeft.

Landgraaf; aanrijding
Afgelopen woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur vond op de Heerlenseweg in Landgraaf een aanrijding plaats. Een 54-jarige autobus-chauffeur uit Heerlen kwam met zijn autobus tegen een snorfiets, bestuurd door een 54-jarige vrouw uit Landgraaf. Die kwam met haar snorfiets ten val en raakte gewond. Het slachtoffer werd met een gebroken schouder overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak en precieze toedracht van de aanrijding.