Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-06-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.13 uur) Donderdag 20 juni 2002

Geleen, boete voor rijden onder invloed:
Een 52 jarige bromfietser woonachtig te Geleen is woensdag 19 juni 2002 door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed in een personenauto.
De bromfietser werd woensdagmorgen omstreeks 10.15 uur op de Rijksweg Noord te Geleen gecontroleerd door de politie omdat hij op zijn bromfiets een verzekeringsplaatje bevestigd had van het vorig jaar en hij tevens de kinband van de helm niet gesloten had. Bij de controle en het uitschrijven van een bekeuring bleek de bestuurder naar het gebruik van alcohol te ruiken. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar hij een ademanalyse moest afleggen. De uitslag gaf een kleine overschrijving van het maximaal toegestane alcoholpromillage aan. De bestuurder kreeg een transactievoorstel aangeboden wegens het rijden onder invloed van 75 euro. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van twee uur in zijn bezit.

Geleen, winkeldiefstal:
Een 23 jarige inwoonster van Geleen heeft woensdagmorgen 19 juni 2002 in een groot warenhuis gevestigd aan de Markt te Geleen een winkeldiefstal gepleegd. De vrouw ontvreemdde oorbellen met een waarde van 7 euro, betaalde deze niet aan de kassa, en wilde de winkel verlaten. Aan de uitgang werd zij echter door beveiligingspersoneel ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Zij kreeg een transactievoorstel aangebonden van 115 euro. Na verhoor kon zij huiswaarts.

Sittard, fietser overvallen:
Een 62 jarige inwoner van Sittard is woensdagavond 19 juni 2002 op de Parklaan te Sittard beroofd van zijn beurs door twee onbekend gebleven mannen.
Het slachtoffer liep over het trottoir van de Parklaan waar hij over de rijbaan twee fietsers zag naderen. Een van deze fietsers reed enkele meters voor hem het trottoir op en reed het slachtoffer vervolgens aan. Zowel het slachtoffer als de fietser kwamen hierdoor ten val en kwamen in een heg terecht. Nadat het slachtoffer opstond werd hij door de andere fietser opnieuw aangereden en werd hij vervolgens tegen de grond gewerkt. Een van beide overvallers zag kans een beursje uit de kleding van het slachtoffer te halen, daarna kozen zij het hazenpad. Vermoedelijk zijn zij in de richting van Ophoven weg gefietst. Het slachtoffer deed kort daarna aangifte bij de politie. In het beursje was niets waardevolst aanwezig.

Urmond, blikseminslag:
Donderdagmorgen 20 juni 2002 is brand ontstaan in een woning aan de Doctor Nolenslaan te Urmond ten gevolge van een blikseminslag. Na de blikseminslag en de zware donderslag onstond omstreeks 04.45 uur op de zolderverdieping een uitslaande brand. Zowel de bewoners van de woning welke getroffen werd door de blikseminslag als de buren van de aangrenzende woning verlieten uit voorzorg hun woning. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De brandweer welke met groot materieel uitgerukt was bluste de brand en had deze omstreeks 05.30 uur onder controle. De zolderverdieping brandde geheel uit. De gehele woning liep zware waterschade op. De stichting Salvage biedt de getroffen bewoners de helpende hand.
Een van de brandweerlieden raakte bij de bluswerkzaamheden onwel en moest naar het ziekenhuis worden vervoerd.