CSM

2002/13

CSM schaft structuurregime af

Diemen, 21 juni 2002 - CSM nv gaat haar aandeelhouders en certificaathouders voorstellen de statuten te wijzigen. Hiertoe zal op 9 juli 2002 een Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders plaatsvinden. Een belangrijk onderdeel van de statutenwijziging is het voorstel om het structuurregime bij CSM nv af te schaffen.

In de nieuwe situatie zal de algemene vergadering van aandeelhouders op basis van een voordracht de bevoegdheid krijgen om bestuurders en commissarissen te benoemen en te ontslaan. Afschaffing van het structuurregime wordt mede ingegeven door het feit dat de overgrote meerderheid van de werknemers van CSM inmiddels buiten Nederland werkzaam is.

Als onderdeel van de statutenwijziging wordt tevens voorgesteld om uitgifte van financieringspreferente aandelen (finprefs) mogelijk te maken. Een uitgifte van finprefs biedt, bijvoorbeeld in combinatie met inkoop van eigen aandelen, mogelijkheden om de vermogensstructuur van het concern verder te optimaliseren en de winst per gewoon aandeel te vergroten. De finprefs hebben geen beschermend karakter.

De voorgenomen statutenwijziging voorziet tevens in een wijziging van het huidige gebroken boekjaar (oktober - september) in een boekjaar gelijk aan het kalenderjaar. Het eerste gewijzigde boekjaar zal een verlengd boekjaar zijn, ingaande 1 oktober 2002 en eindigend op 31 december 2003.


---
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Marjolein Moerer, communicatiemanager CSM nv: tel. 020 5906320/ 06 53527622.

Achtergrondinformatie

CSM nv is een internationaal opererende onderneming, actief op het gebied van de ontwikkeling, productie, verkoop en distributie van voedingsingrediënten en zoetwaren. De belangrijkste productgroepen zijn bakkerij-ingrediënten en -producten, zoetwaren, suiker en melkzuur. CSM nv heeft op jaarbasis een omzet van circa EUR 3,5 miljard en is actief in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië en Azië. CSM heeft circa 13.000 werknemers, waarvan 2.000 in Nederland.