Dino's opvoeden met Microsoft Zoo Tycoon: Dinosaur Digs

Uitbreidingspakket voor Zoo Tycoon met vele prehistorische dieren

Schiphol-Rijk, 21 juni 2002 - Microsoft lanceert 'Zoo Tycoon: Dinosaur Digs', een uitbreiding voor het succesvolle spel Microsoft Zoo Tycoon. Met deze add-on kunnen spelers van Zoo Tycoon hun dierentuinen nu nog spectaculairder maken, met ruim 20 fascinerende en ontzagwekkende dinosaurussen en andere prehistorische dieren. Daaronder bevinden zich de velociraptors uit de film Jurassic Parc, mammoets, sabeltandtijgers en natuurlijk de gevaarlijke tyrannosaurus rex.

Behalve de vele verschillende dinosaurussen krijgen de spelers ook de keuze uit tientallen nieuwe terreinelementen en attracties. Hiertoe behoren o.a. vulkanen, prehistorische planten, teerputten, elektrische omheiningen en andere zaken die nodig zijn om deze woeste dieren in de juiste setting aan het publiek te kunnen tonen. Er zijn ook nieuwe dierentuinmedewerkers, zoals wetenschappers en een 'Dinosaur Recovery Team', die er voor zorgen dat de dino's gezond en de bezoekers veilig blijven. Het is aan de speler om de dierentuin zo in te richten dat de dieren uit het verre verleden kunnen samenleven met de dieren van nu.

Microsoft Zoo Tycoon: Dinosaur Digs sluit naadloos aan op Zoo Tycoon. Een interactief leerprogramma laat spelers stap voor stap zien hoe zij een prehistorische dierentuin kunnen bouwen en onderhouden. Wie meer over Zoo Tycoon: Dinosaur Digs wil weten, kan een bezoek brengen aan www.zootycoon.com, waar uitgebreide informatie te vinden is. Hier kunnen bezoekers ook ontdekken op welke dinosaurus ze het meeste lijken, aan de hand van een paar simpele vragen. Met de 'Name-a-saurus Converter Rex'-tool kunnen bezoekers hun naam omzetten in een nieuwe, fantasierijke dinosaurusnaam. Ook zijn van de Zoo Tycoon-website nieuwe dieren en gebouwen te downloaden die spelers kunnen gebruiken om hun eigen dierentuinen uit te breiden.

Om Microsoft Zoo Tycoon: Dinosaur Digs te kunnen spelen is een volledige versie van Microsoft Zoo Tycoon vereist.

Microsoft Zoo Tycoon: Dinosaur Digs is vanaf 21 juni verkrijgbaar. De winkelprijs zal naar verwachting ongeveer EUR 29,- bedragen.

Meer informatie over Microsoft Zoo Tycoon: Dinosaur Digs is te vinden op: www.zootycoon.com/dinosaurdigs/. Meer informatie over Microsoft Zoo Tycoon is te vinden op: www.zootycoon.com Over 'Zoo Tycoon'
Microsoft Zoo Tycoon behoorde het afgelopen half jaar tot de tien best verkochte games voor de PC. Het spel stelt spelers voor de uitdaging een complete dierentuin in te richten, te exploiteren en te onderhouden. De speler heeft de keuze uit een groot aantal dieren, onderkomens en terreinelementen, waarmee de dierentuin zo aantrekkelijk mogelijk gemaakt kan worden. Het ontwerpen van de dierentuin is echter pas het begin. De speler moet er ook voor zorgen dat de dieren gezond blijven en dat het park de voorzieningen heeft om publiek te trekken.

Microsoft Game Studios
Microsoft Game Studios is een vooraanstaand uitgever en ontwikkelaar van games voor de PC, Xbox en online platforms. Microsoft Game Studios bestaat uit een netwerk van topontwikkelaars en creëert innovatieve en uiteenlopende games voor de PC (www.microsoft.com/games/), met onder andere de gamereeksen 'Age of Empires', 'Flight Simulator' en 'Zoo Tycoon'; Xbox (www.xbox.com), met gamereeksen zoals 'Halo', 'Project Gotham Racing'en 'NFL Fever'; en Zone.com (http://zone.msn.com), het officiële gameskanaal van het MSN Netwerk, met bekende game-hits als 'Bejeweled' en 'Outsmart'.

Microsoft
Microsoft (NASDAQ: MSFT) is opgericht in 1975 en is marktleider op het gebied van software, diensten en Internet-technologie voor privé- en zakelijk computergebruik. Het bedrijf levert een brede reeks aan diensten en producten - waaronder softwareoplossingen voor snel en flexibel zakendoen. Deze zijn ontwikkeld om mensen en organisaties nu en in de toekomst meer mogelijkheden te bieden voor toegang tot de informatie die zij nodig hebben, ongeacht op welke plaats, op welk moment en met welk apparaat.