Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 21 juni 2002
·

Kop-staart aanrijding Sassenheim
Bij een kop-staart aanrijding op donderdag 20 juni raakten drie voertuigen betrokken. Omstreeks 07.15 uur reden een 36-jarige automobilist uit Katwijk, een 30-jarige automobiliste uit Sassenheim en een 59-jarige bestelbusbestuurder uit Sassenheim over de Hoofdstraat in de richting van de kruising met de Wasbeekerlaan. De bestelbusbestuurder zag te laat dat de andere bestuurders afremden waardoor er een aanrijding ontstond. De bestuurder remde af maar door vermoedelijk het gladde wegdek is zijn voertuig doorgegleden tegen die van de Sassenheimse. De vrouw klaagde over een stijve nek.

Verkeersongeval Alphen aan den Rijn
Een 35-jarige bromfietser uit Alphen aan den Rijn is op donderdag 20 juni omstreeks 07.15 uur met onbekend letsel overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis nadat hij was aangereden door een 26-jarige automobiliste uit zijn woonplaats. De automobiliste reed vanuit een oprit op de Saffierstraat achteruit de weg op en zag hierbij vermoedelijk de bromfietser over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg.

Fietsers tegen elkaar Alphen aan den Rijn
Twee Alphense fietssters van 78 en 22 jaar zijn op donderdag 20 juni omstreeks 15.00 uur met elkaar in botsing gekomen. De 22-jarige fietsster reed over de Toussaintstraat komende uit de richting van de Jongkindt Conninckstraat. Zij verleende geen voorrang aan de voor haar van rechtskomende 78-jarige fietsster die over de Hofzichtstraat reed. Een aanrijding was het gevolg. De oudere fietsster werd met een hoofdwond en een hersenschudding overgebracht naar het LUMC.

Rijden onder invloed Alphen aan den Rijn
De politie heeft op donderdag 20 juni omstreeks 15.50 uur een 47-jarige automobilist uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Volgens een melder zou de man onder invloed van alcohol zijn ingestapt in zijn voertuig en weggereden zijn. De automobilist werd op de Koraalzwam staande gehouden. Op het politiebureau werd een blaastest afgenomen. Deze gaf een uitslag van 650 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 12 uur.

Kop-staart aanrijding Leiden
Bij een kop-staart aanrijding op de Rijksweg A4 in de richting van Amsterdam op donderdag 20 juni raakten drie personenauto's betrokken. Een 33-jarige automobilist uit Rijswijk kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen toen voertuigen voor hem afremden. Hierdoor reed hij tegen een 26-jarige automobilist uit Den Haag die op zijn beurt tegen een 35-jarige automobilist uit Amsterdam reed. De bestuurder van dit voertuig werd met nekklachten overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis. Een 23-jarige passagiere van de Hagenaar werd eveneens met nekklacht overgebracht naar het Anthoniusziekenhuis in Leidschendam. De aanrijding gebeurde omstreeks 16.00 uur.

Poging inbraak bij bedrijf Voorschoten
Bij een bedrijf aan de Schoolstraat is afgelopen nacht, vrijdag 21 juni, gepoogd in te breken. Omstreeks 00.30 uur ging bij het bedrijf inbraakalarmen af. De politie was snel ter plaatse en troffen een man aan op de Overslagstraat die er vandoor ging bij het zien van de politie. De politie hield de man aan maar deze wist zich vervolgens weer los te trekken en ervandoor te gaan. De politie die de man, een 17-jarige Voorschotenaar, herkende hield hem later aan in zijn woning. Uit het bedrijf wordt vooralsnog niets gemist. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Rijden onder invloed Boskoop
De politie heeft op vrijdag 21 juni omstreeks 00.50 uur een 31-jarige automobilist uit Boskoop aangehouden wegens rijden onder invloed en gevaarlijk rijgedrag. Agenten zagen de automobilist met hoge snelheid rijden over de Hoogeveenseweg in de richting van Boskoop. De automobilist werd op het Noordeinde staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau waar een blaastest werd afgenomen. Deze gaf een uitslag van 475 ug/l. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens kreeg hij een rijverbod van vijf uur.

Diefstal uit woning Gouda
In een woning aan de Waterlelie werd in de nacht van donderdag 20 juni ingebroken. Men kwam de woning binnen door het cilinderslot van de garagedeur af te breken waarna men de woning in kon. Er werd onder andere een stereoinstallatie meegenomen.

Diefstal uit woning Waarder
In een woning aan de Prins Bernhardstraat is op donderdagnacht 20 juni ingebroken. Terwijl de bewoners thuis waren kwam men de woning binnen door het bovenlicht open te wrikken en het raam eronder vervolgens open te maken. Uit de woning werden onder andere een sieraad en een geldbedrag weggenomen.