Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 20-06-2002 Persbericht district Den Bosch

HENNEP INBESLAGGENOMEN

In een bedrijfspand annex woonhuis aan de Ertveldweg in Den Bosch heeft de politie van-daag een grote hoeveelheid hennep aangetroffen, alsmede een groot geldbedrag. De partij hennep weegt zo`n 20 kilo en zat verpakt in plastic zakken. De bewoner van het pand is een 48-jarige Bosschenaar, hij is als verdachte aangehouden en in verzekering gesteld. De hen-nep en het geld zijn in beslag genomen.

VERDACHTEN DEALEN HARDDRUGS AANGEHOUDEN

Vanmiddag heeft de Bossche recherche twee mannen aangehouden op verdenking van handel in harddrugs. Het gaat om een 50-jarige man en zijn 18-jarige zoon. Zij zijn in hun woning aan de Piccolo in Den Bosch aangehouden, hier is ook huiszoeking verricht. Het duo wordt met name verdacht van het dealen van harddrugs in de wijk De Hambaken in Den Bosch. Zij zijn ingesloten en in verzekering gesteld, en zullen worden voorgeleid aan de officier van justitie. Verder is ook een 40-jarige man uit Zaltbommel in de buurt van de wo-ning aangehouden. Hij was in het bezit van een kleine hoeveelheid cocaïne. Tot slot is in een garagebox een twee weken geleden in Den Bosch gestolen motorfiets in beslag geno-men.

GROTE VERKEERSCONTROLE

Vanochtend is er een grote verkeerscontrole geweest op de Provinciale Weg Zuid in Reek. Ongeveer 45 ambtenaren van marechaussee, douane, algemene inspectiedienst, rijkver-keersinspectie en politie schreven 197 processen-verbaal uit. De controle begon om 7.00 uur en duurde tot 13.00 uur, er werden zowel personenauto`s als vrachtauto`s gecontroleerd. De bekeuringen varieerden van het niet kunnen tonen van papieren, technische manke-menten, verlopen apk, geen gordel dragen tot te zwaar beladen aanhangers. Er werden 6 openstaande boetes geïnd. Een persoon kreeg een naheffing motorrijtuigenbelasting van 2000,-. Verder zijn er 150 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden, de hoogst gemeten snelheid bedroeg 158 km/u, terwijl 80 is toegestaan.