Ingezonden persbericht


JUNI MAAND VAN EKO OPROER
21-6 MIDZOMER UTRECHT RECLAIMS THE STREETS!

1996, 21 juni. Een twintigtal milieuactivisten bezet een Amsterdams bouwterrein waar de aanleg van de Panamabrug in volle gang is. De eerste geslaagde actie van het GroenFront!, een gedachte die ontkent een groep te zijn, doch eerder een tak, van de clandestiene internationale beweging die zegt: EarthFirst!

2002, 21 juni. Na een maand van ekologische oproer vormt zich opnieuw een GroenFront!, rondom de autonome zone waar duizend mensen midzomer en de geschiedenis vieren. De toekomst is een ekologische catastrofe - de natuur slaat terug, GroenFront! helpt een handje mee!

NO COMPROMISE IN DEFENSE OF MOTHER EARTH!

Maand van ekologische oproer

Het begin van de zomer maakt passie los in ons en de natuur. Het is de tijd om alle woede en verlangen in de strijd te gooien, om te verdedigen wat de kapitalistische klojo's willen vernielen. Om oproer te stoken en het land en de straten terug te veroveren! Nu actieve GroenFront! groepen zullen meermalig tot actie overgaan, soms aangekondigd, soms niet. Maar GroenFront! is een handige slogan die elke niet-hierarchische groep vrij kan gebruiken voor geweldloze directe actie.
Ook andere radicale groepen roepen we op tot ekologische oproer. Om eind juni tot een hoogtepunt te komen tijdens verzet tegen kapitalisme wereldwijd, bij de Eurotop in Spanje, Wereldbank conferentie in Noorwegen en de G8 in Canada.

25/26 mei
Amsterdam / Groenoord leeft voort!
Vijf jaar na Groenoord kunnen we dit concluderen: op elk front hadden we gelijk. De Afrikahaven ligt er verlaten bij, tijd om er wat mee te doen! Aktie, training en feest nabij Ruigoord, Amsterdam.

17 juni
Utrecht / Bolwerk voor Lucas!
Nieuwe plannen voor parkeergarages in Utrecht, meer auto-ellende en vernieling van het Lucasbolwerk - dus niet! Verdedig de plantaan Lucas en doe mee aan de bolwerkvormings-fietsdemo.

Midzomer 21 juni
Utrecht / Reclaim the Streets!
Sevilla / EURotOp!
Met zes jaar GroenFront!, verschillende soundsystems en mogelijk een live link naar Sevilla (Spanje). Veel wegenbouw vindt plaats binnen een Europees planningskader. Laten we er gebruik van maken en de weg terugpakken!


--