Ingezonden persbericht


Persbericht

Een gratis schoolreisje tijdens de Zuid-Hollandse Waterdagen

Hoek van Holland, 4 april 2002,

Op 21 en 22 juni zal het Keringhuis speciale activiteiten organiseren die in het teken staan van de Zuid-Hollandse Waterdagen. Het Keringhuis is het informatiecentrum van de Maeslantkering in Hoek van Holland. In dit bezoekerscentrum is een interessante en interactieve expositie ingericht waarin het hoe en waarom van hoog water vanuit zee, maar ook in de rivieren wordt uitgelegd.

Op vrijdag 21 juni kunnen acht basisschoolklassen een gratis rondleiding krijgen. De rondleiding bestaat uit een klokhuisfilm, een Levend Water rondleiding, uitleg bij de maquette en natuurlijk een bezoek aan het buitenterrein van de Maeslantkering. En dit alles dus helemaal gratis!!!

Voor scholen die geen gebruik kunnen maken van de gratis educatieve dag is er een speciale aanbieding: Scholen die voor 15 mei een scholenrondleiding boeken krijgen 20% korting per klas.

Op zaterdag 22 juni zullen er in het Keringhuis diverse gratis activiteiten plaatsvinden. Zo is het mogelijk met de Rijkswaterstaat-boot vanaf de Haven van Hoek van Holland te vertrekken naar de steiger bij de Maeslantkering, ieder uur vertrekt deze boot.

Daarnaast is er een andere manier van vervoer, namelijk op de fiets. Op de groene Kronan-fietsen van Rotterdam ByCycle is er een gratis fietstocht uitgezet vanaf de Haven naar de Maeslantkering en het Gemaal Delfland. Deze tocht wordt gecombineerd met een Levend Water -rondleiding in het keringhuis.

Op zaterdag zal de uitslag zijn van de ontwerpwedstrijd Ontwerp kunst op een glooiingssteen . Het wedstrijdformulier is down te loaden vanaf www.keringhuis.nl of www.waterdagen.nl. De wedstrijd heeft drie categorieën: kinderen van 6-12 jaar, 12-18 jaar en 18+. De prijs die in elke categorie wordt toegekend aan het mooiste ontwerp is een bijzondere luchtfoto. De top 5 van elke categorie zullen op zaterdag worden uitgevoerd op echte glooiingsstenen en geplaatst worden in het buitenmuseum.

Openingstijden het Keringhuis

ma t/m vr van 10.00 tot 16.00 uur

za en zo en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur

Voor meer informatie over de Zuid-Hollandse Waterdagen kan contact opgenomen worden met het Keringhuis: 0174-511222.