Ingezonden persbericht


Persbericht Prix de Rome 2002 - fotografie en film/video - Tentoonstellingen in FOAM en Montevideo -

tevens voor vermelding in agenda's

Geachte heer/mevrouw,

Wij willen u hierbij graag attent maken op de tentoonstellingen met het werk van de acht eindrondedeelnemers van Prix de Rome 2002 in FOAM Fotografie museum Amsterdam en Nederlands Instituut voor Mediakunst / Montevideo-Time Based Arts

De Prix de Rome, een belangrijke staatsprijs in Nederland, wordt uitgereikt op tien terreinen van de beeldende kunst en architectuur. In een vijfjarige cyclus komen jaarlijks twee verwante disciplines aan bod. Dit jaar betreft het fotografie en film / video. De jureringen voor de voorrondes hebben eind 2001 plaatsgevonden; de acht eindrondedeelnemers hebben in hun werkperiode van drie maanden aan de Rijksakademie (onderdeel van de prijs) hun finale werkgemaakt. Inmiddels zijn de eindjureringen ook achter de rug en zijn de voorbereidingen voor de tentoonstellingen van start gegaan.

Voor meer informatie over de uitslag van de eindjureringen en informatie over de eindrondedeelnemers en de juryleden verwijzen we u naar de hierop volgende pagina's.

Het werk van de vier eindrondedeelnemers van fotografie- Elspeth Diederix, Cuny Jansen, Thomas Manneke en Carla van de Puttelaar - wordt tentoongesteld in:

FOAM Fotografie museum Amsterdam
Keizersgracht 609 te Amsterdam
Van 21 juni - 18 augustus 2002

Het werk van de vier eindrondedeelnemers van film/video - Igor Sevcuk, Jasper van den Brink, Saskia Olde Wolbers en Diana Rameakers - wordt tentoongesteld in:

Nederlands Instituut voor Mediakunst /
Montevideo-Time Based Arts
Keizersgracht 264 te Amsterdam
Van 21 juni - 27 juli 2002