Syntens

De Kapitaaldag, neem eens een kijkje in de wereld van investeerders...

Ondernemers zijn altijd op zoek naar de juiste financieringsmogelijkheden voor hun bedrijf. Voor financiering kunnen ze bij diverse partijen terecht. Informal Investors, banken, incubators, accelerators, participatiemaatschappijen en subsidieverstrekkers zijn continu op zoek naar interessante bedrijven om in te investeren. Maar het is voor ondernemers lastig te bepalen welke investeerder specifiek bij hun bedrijf past. En hoe ze met investeerders in contact komen en met welke voorbereiding ze de grootste kans maken de investeerder te overtuigen van hun businessplan.

Om startende en groeiende bedrijven kennis te laten maken met de gehele kapitaalmarkt organiseren Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, en de Junior Kamer voor het tweede achtereenvolgende jaar De Kapitaaldag. Dit jaar zal De Kapitaaldag in Groningen plaatsvinden op vrijdag 21 juni 2002 in het Martiniplaza te Groningen. Verspreid in het jaar kan De Kapitaaldag ook in andere regio's bezocht worden, zoals in Utrecht, Maastricht en Amsterdam.

One-minute-elevator-pitches
Tijdens De Kapitaaldag maken ondernemers op een interactieve wijze kennis met diverse soorten kapitaalverstrekkers, die onafhankelijk voorlichten over financieringsmogelijkheden. Naast presentaties van vooraanstaande sprekers krijgt ondernemers in uitdagende workshops en trainingen toegang tot de denkwereld van een investeerder. Uniek in het programma zijn de one-minute-elevator-pitches, waarin ondernemers de gelegenheid krijgen zichzelf te presenteren aan de aanwezige investeerders. Natuurlijk biedt het programma daarnaast uitgebreid de ruimte om te netwerken met collega-ondernemers en investeerders.

De Kapitaaldag geeft antwoord op de volgende vragen, die spelen als bedrijven op zoek zijn naar een investeerder:
- Welke vorm van financiering past het best bij mijn bedrijfssituatie?
- Voor welke bedragen klop ik bij welk soort investeerder aan?
- Wat zijn de mogelijkheden bij en de consequenties van de verschillende kapitaalverstrekkers?
- Hoe kunnen verschillende soorten kapitaalverstrekkers elkaar ondersteunen?
- Hoe zelfstandig blijft mijn bedrijf als ik met een investeerder in zee ga?
- Aan welke punten moet mijn businessplan voldoen?
- Hoe presenteer ik mijn businessplan aan investeerders?
- En, hoe overtuig ik een investeerder van mijn plannen?
Inschrijven?
Belangstellenden kunnen zich inschrijven op de website www.kapitaaldag.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie van De Kapitaaldag, telefoon 0165-330802. Gezien de beschikbare ruimte en de enorme belangstelling bij De Kapitaaldag in 2001 raadt de organisatie ondernemers aan zich tijdig in te schrijven. Bevestiging van deelname gaat op volgorde van inschrijving.


---