Provincie Zuid-Holland

Persbericht

28-05-2002
Zuid-Hollandse Waterdagen op 21 en 22 juni 2002 Kom kijken in Leiden, Hellevoetsluis en Gorinchem

Op 21 en 22 juni staat heel Zuid-H0lland bol van de wateractiviteiten. De provincie Zuid-Holland organiseert dan voor de derde keer de Zuid-Hollandse Waterdagen. In samenwerking met Rijkswaterstaat, gemeenten, waterschappen en drink-waterbedrijven zijn er tientallen wateractiviteiten in de hele provincie georganiseerd. Een overzicht van de activiteiten bij u in de buurt is te vinden op de waterdagen website www.waterdagen.nl.

Zuid-Hollandse Waterdagen
Tijdens de Zuid-Hollandse Waterdagen zijn er twee dagen lang in de gehele provincie allerlei activiteiten en informatieve evenementen rondom water. Op 22 juni is er een aantal grote festiviteiten in Leiden, Hellevoetsluis en Gorinchem. In Leiden is er 'Waterlanders', een spetterend muziekfestival op en rond historische (zeil)schepen. Gedeputeerde Marcel Vissers opent het festival op feestelijke wijze. In Hellevoetsluis kan men opnames van het programma 'Ter land, ter zee en in de lucht' bijwonen. In Gorinchem kan men deelnemers aan de zwemwedstrijd in het kanaal van Steenenhoek aanmoedigen of een kijkje nemen bij enkele watergebonden bedrijven zoals scheepswerven. Behalve deze grote festiviteiten is er verspreid over de provincie een aantal middelgrote evenementen. Op de waterdagen website is te vinden waar deze worden gehouden. Tenslotte kunt u terecht bij waterleidingbedrijven, waterzuiveringsinstallaties en de Haringvlietsluizen.

Zuid-Holland Waterprovincie
In Leiden, Hellevoetsluis en Gorinchem houdt de provincie op 22 juni open huis. De provincie laat op die plaatsen onder andere zien wat zij doet op het gebied van (water)recreatie en hoe uw voeten droog worden gehouden. Op deze dag kunt u ook met bestuurders en ambtenaren praten over uw provincie. De mooiste plekjes die de provincie rijk is kunt u ontdekken door er met de fiets of te voet op uit te trekken. U kunt deelnemen aan een fietstocht in Leiden of een wandeltocht in Gorinchem. Deelname is gratis.

De Zuid-Hollandse Waterdagen is een initiatief van de provincie Zuid-Holland in samenwerking met Rijkswaterstaat, de Zuid-Hollandse waterschappen, het Duinwaterbedrijf Zuid-Holland, Waterbedrijf Europoort, DELTA Nutsbedrijven en de Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten.