KIT TROPENMUSEUM

Koninklijk ontvangst in Ashantipaleis van het KIT Kindermuseum

Otumfuo Osei Tutu II, koning van het Ashantikoninkrijk in Ghana en 16e Koning van de Gouden Zetel, brengt samen met leden van zijn hofhouding op vrijdag 21 juni a.s. een bezoek aan het tot Ashantipaleis verbouwde KIT Kindermuseum in Amsterdam. Nooit kon de vorst zich tijdens een bezoek in den vreemde zo thuis voelen, temidden van echte, hedendaagse objecten uit de hofcultuur van de Ashanti. Het KIT Kindermuseum ontvangt de echte koning van het Ghanese Ashantikoninkrijk in het tot Ashantipaleis verbouwde museum. De koning komt hiermee een belofte na. Op 14 december 2000 had de koning namelijk toegezegd de tentoonstelling Paleisgeheimen in het Kindermuseum officieel te openen, maar hij kon toen, als gevolg van politieke onrust, Ghana niet verlaten. De koning bezoekt ons land in het kader van de viering van 300 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Ghana en Nederland.Stijlvol en geheel volgens Ashantitradities wordt de koning in het paleis ontvangen door vertegenwoordigers van het Koninklijk Instituut voor de Tropen en kinderen van de Boekmanschool uit Amsterdam. Leerlingen uit groep 8 zullen de koning en zijn gevolg verwelkomen met koninklijke Ashantidans en muziek. Danseressen laten de schoonheid van de aseduadans zien, de abrafodansers, koningssoldaten, tonen hun kracht en trouw aan de koning en het fontomfromorkest laat de koninklijke drums spreken.

Op vrijdagavond 21 juni is de Asantehene aanwezig bij de première van de voorstelling van The National Dance Company of Ghana. Deze voorstelling zal, exclusief voor Nederland, van vrijdag 21 tot en met zondag 24 juni te zien zijn in de Lichthal van het KIT Tropenmuseum.
Deze optredens zijn de enige voorstellingen in Nederland. Speciaal voor deze productie is de Lichthal, normaal de grote tentoonstellingshal van het KIT Tropenmuseum, omgebouwd tot een theaterzaal voor meer dan 500 personen.

Bezoekers van de voorstellingen kunnen op de betreffende avonden eveneens de vaste opstellingen en tentoonstellingen in het KIT Tropenmuseum bezichtigen.

Informatie over een bezoek aan het KIT Kindermuseum: 020-5688233 of www.kindermuseum.nl. Het KIT Tropenmuseum is dagelijks geopend van 10.00 -17.00 uur, Linnaeusstraat 2, Amsterdam. Voorstellingen van de National Dance Company of Ghana van 21 t/m 24 juni in de Lichthal van het KIT Tropenmuseum in Amsterdam.


---
Noot voor de redactie,