Humanistisch Verbond

21 Juni wereld humanisme dag

21 juni is niet alleen de langste dag van het jaar, het is op die datum tevens Wereld Humanismedag. Aan het begin van de jaren tachtig besloot de International Humanist and Ethical Union tot het instellen van een datum waarop speciaal aandacht wordt gevraagd voor het humanisme. Niet alleen de Amerikaanse en Britse humanisten waren voorstander van dit plan, al eerder opperde dr. J.P. van Praag dit idee. Dat de langste dag van het jaar hiervoor gekozen werd, mag worden gezien als een teken van levensoptimisme en dat de Franse humanist Sartre op die dag geboren is, berust op louter toeval. Maar dat wij u nu een speciale aanbieding doen, is voorbedachte rade. In het kader van Wereld Humanismedag heeft het Humanistisch Verbond een mooie aanbieding voor u: 3 boeken over het humanisme voor slechts ¤ 12,50 (normale prijs ¤ 20,50).

Het pakket is samengesteld uit De menselijke maat; over humaniteit en beschaving na 2000, Humanisme Actief; een overzicht van de humanistische beweging in Nederland en het boekje Is jouw publieke ruimte even groot als de mijne?; over de spanning tussen grondrechten, gedrags- en fatsoensregels.

Maakt u hiervoor ¤ 12,50 over op Giro 58 o.v.v. Boekenpakket Wereld Humanismedag en uw adresgegevens. Na ontvangst van uw betaling krijgt u het pakket thuisgestuurd. Geldig zolang de voorraad strekt.
---