Gemeente Wassenaar

Veelgestelde vragen

Bezoek burgemeester op vrijdag 21 juni aan 60 jarig bruidspaar Van Kempen - Remundt
17-06-2002

Op vrijdag 21 juni om 15.30 uur a.s. zal de burgemeester mr. J.H.A. van den Muijsenberg een bezoek brengen aan het 60 jarige bruidspaar de heer en mevrouw Van Kempen - Remundt.

De heer G.J. van Kempen (Gerard) is op 14 september 1916 in Leiden geboren. Mevrouw J.C. van Kempen-Remundt (Jos) is op 24 mei 1918 eveneens in Leiden geboren.

Het echtpaar is op 18 juni 1942 gehuwd en hebben zich toen in Leiden gevestigd aan de Oude Rijn. Daar zijn de twee eerste kinderen geboren. Na de oorlog zijn zij verhuisd naar Wassenaar waar zij hun intrek namen in een tweekamer benedenwoning aan de Van Zuylen van Nijeveltstraat 45a. Daar zijn de volgende 4 kinderen geboren. In 1951 is de familie verhuisd naar de wijk Jeruzalem, waar de eerste nieuwbouwhuizen na de oorlog in Wassenaar werden opgeleverd. Hier is de laatste van hun zeven kinderen geboren.

Het echtpaar is, via een tweekamerwoning aan de Havenkade, uiteindelijk in 1996 verhuisd naar het verzorgingshuis Huize Willibrord, waar zij nu met veel plezier wonen.

De heer Van Kempen is thuis in het schoenmakersbedrijf opgeleid tot gediplomeerd schoenhersteller. Na het overlijden van zijn vader heeft hij de zorg van het bedrijf en van zijn 11 broertjes en zusjes op zich genomen. Vlak voor de oorlog is hij voor zichzelf als zelfstandig schoenmaker begonnen aan de Achterweg. Dit bedrijf kon hij overnemen van de heer Schumacher die toen graag naar Duitsland terug wilde. Eind jaren 50 begin jaren 60 ging het slecht met het bedrijf en heeft mijnheer van Kempen een baan aangenomen als spuiter van televisiekasten bij de firma Erres/Stokvis in Den Haag. Echter s avonds en in het weekend werkte hij nog in de schoenmakerij tot 1968. De schoenmakerij werd verkocht en de heer Van Kempen heeft daarna tot 1980 gewerkt als ambtenaar bij het Marine Elektronisch en Optisch bedrijf in de functie van schilder/spuiter. Op 64 jarige leeftijd is hij met pensioen gegaan.

Mevrouw Van Kempen had als moeder van zeven kinderen hier een volle dagtaak aan, zeker toen de kinderen nog klein waren. Zij zorgde graag en het was thuis voor de kinderen dan ook altijd de zoete inval. Vrienden en vriendinnen waren altijd welkom en zij kwamen graag omdat het hier altijd gezellig en druk was en men kon altijd aanschuiven.

Het bezoek zal plaatsvinden op vrijdag 21 juni a.s. om 15.30 uur. Het adres is Huize Willibrord Poortlaan 20 kamer 001