Ingezonden persbericht


In tegenstelling tot onderstaand bericht dat op 17 juni is verzonden, zijn er een tweetal wijzigingen:

De meeste activiteiten in het Keringhuis, zoals uitreiking wedstrijd glooingsstenen, onthulling kunstwerk, boottochten, fietsroute en leven met water rondleidingen. vinden op zaterdag 22 juni plaats. Op 21 juni is er een educatieve dag voor scholen en kinderen. Deze dag is, op de kinderrondleiding na (start 15.30 uur) al volgeboekt. (meer informatie: 0174-511222 het Keringhuis)

De kopgroep van de lange afstandsdans start om klokslag 18.00 uur op het terrein van de Maeslantkering. U bent van harte welkom om dit vanuit het Keringhuis of langs de route mee te maken. Het Keringhuis is deze dag tot uiterlijk 19.00 uur geopend. (meer informatie hierover: 0174-310080, stichting Promotie Hoek van Holland)

Persbericht

Zuid Hollandse Waterdagen in het Keringhuis

Hoek van Holland, 18 juni 2002,

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni worden in het Keringhuis de Zuid Hollandse Waterdagen georganiseerd. Tijdens beide dagen zullen diverse activiteiten plaats vinden.

Omdat het Keringhuis vanaf het station moeilijk te bereiken is zijn er op zaterdag 22 juni diverse mogelijkheden gecreëerd om het Keringhuis te bereiken.

Zo is er zaterdag een pendeldienst met een boot van Rijkswaterstaat, de RWS 14. Vanaf 10.30 uur tot 16.30 uur vertrekt deze boot elk halve uur vanaf de Berghaven naar de waternetsteiger bij de Maeslantkering. Elk heel uur vertrekt deze boot weer naar Hoek van Holland. Vanaf de waternetsteiger is het slechts 5 minuten lopen naar het Keringhuis. Vanaf station Hoek van Holland Haven kunt u de bordjes volgen naar de haven. Er is plaats voor max. 8 personen, vol = vol.

Een andere mogelijkheid van vervoer is de fiets. Om 09.30 uur, 12.00 uur en 14.30 uur vertrekt er vanaf de Haven van Hoek van Holland een gratis fietstocht. Er wordt gereden op de groene Kronan-fietsen van Rotterdam ByCycle, gespecialiseerd in fietstours in Rotterdam. Gidsen vertellen op weg naar het Keringhuis interessante verhalen over water. De fietstocht wordt gecombineerd met een bezoek aan het Keringhuis, waar een rondleiding aangeboden wordt. Na het Keringhuis wordt er een stop gemaakt bij het nabijgelegen gemaal Delfland. Reserveren is niet noodzakelijk, maar wel mogelijk bij het Keringhuis, 0174-511222.

Ook in het Keringhuis zelf staat de zaterdag bol van de activiteiten:

Om 11.00 uur is de uitreiking van de glooiingsstenenontwerp wedstrijd waar jong en oud aan meegedaan heeft. Uit de 150 inzendingen wordt op deze dag de winnaar bekend gemaakt. Uit vier leeftijdscategorieën, 4-6, 6-12, 12-18 en 18+ zullen telkens vijf winnaars een echte glooiingssteen met het winnende ontwerp mogen beschilderen. De prijzen zullen uitgereikt worden door plaatsvervangend directeur Water dhr. Kuiper. Een deskundige jury zal haar oordeel uitspreken over de winnende ontwerpen. Een ieder die iets ingestuurd heeft zal een klein prijsje krijgen.

Deze glooiingsstenen zijn onderdeel van een tijdelijk kunstwerk op de heuvel die naast het Keringhuis ligt. Dit kunstwerk Waar is de Maeslantkering? is gemaakt door kunstenares Jacqueline Heerema. Bovenop de berg kun je een lijnenspel zien van glooiingsstenen. Hierdoor wordt duidelijk waar de Maeslantkering zich bevindt t.o.v. de oorsprong van de Rijn, de Maas en bijvoorbeeld de Deltawerken. Om 14.00 uur zal het kunstwerk officieel geopend worden.

Verder kunt u om 12.30, 13.30 en 15.00 uur meelopen met gratis instaprondleidingen. De rondleiding sluiten aan op het thema van de Waterdagen: Levend Water . Reserveren is niet nodig, maar kan wel.

En dan als klapper op de vuurpijl is er s avonds om 18.00 uur op de berg de start van een Dansmarathon. Vijftien kilometer zal door de deelnemers al dansend worden afgelegd. Deze marathon zal ook over het terrein van de Maeslantkering voeren. Het Keringhuis zal voor deze gelegenheid tot 19.00 uur geopend zijn.

In informatiecentrum het Keringhuis is een tentoonstelling over de stormvloedkering ingericht, waarbij de bezoeker centraal staat: deze kan zelf interactieve presentaties en computerspelletjes bedienen. Daarnaast is er een tentoonstelling Nat & Droog, vanuit een grasgroene dijk kan men een huiskamer bekijken die ondergelopen is met water en minimensjes aan de slag zien met water in de polder. Verder is er vanuit het restaurant een prachtig uitzicht op de stormvloedkering en de voorbijvarende schepen. Eet hier het broodje Bolscharnier voor maar ( 2 !!!

Openingstijden het Keringhuis

ma t/m vr van 10.00 tot 17.00 uur

za en zo en feestdagen van 11.00 tot 17.00 uur

(periode 15/6 t/m 15/9 2002)