Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 19-06-2002

Televisie
Vermist
Uitzending vrijdag 21 juni
Nederland 2 - 21.50 uur

Vriendenkring vermiste jeroen zelf in actie

De familie en vrienden van de sinds 19 mei jl. vermiste Jeroen Poort uit Hilversum zijn de wanhoop nabij. In het TROS-programma VERMIST van vrijdag 21 juni a.s. is een verslag te zien van vier weken zoeken.

Tijdens een avond stappen ging de 30-jarige Jeroen na onenigheid alleen naar huis. Daar vandaan vertrok hij met zijn auto die de volgende morgen aan de rand van de hei werd teruggevonden. Z'n telefoon en sleutels bleven in de auto achter. Na zijn vertrek bleek dat hij diverse malen de voicemail van zijn vriendin had ingesproken met de dringende vraag om hulp en dat hij een onrustwekkend afscheidsbriefje achterliet voor zijn zieke moeder. Een kring van naaste vrienden en familieleden onderneemt nu zelf actie. Er is een draaiboek gemaakt om alle sporen van Jeroen na te lopen, de hulp van VERMIST is ingeroepen, samen met reddingshonden is de hei afgezocht en de laatste hoop is gevestigd op tips uit Spanje omdat Jeroen en zijn vriendin zich daar deze zomer zouden vestigen.

Verder in VERMIST het verhaal van John Heeze en zijn dochter Margareth. In februari 1953 bracht John zijn vrouw en kind achterop de fiets naar z'n schoonouders in Dordrecht. Hun huwelijk was voorbij. Nooit meer heeft de inmiddels bejaarde John zijn dochter Margareth teruggezien en al die jaren moest hij het doen met één foto van een tweejarig meisje met pijpenkrullen. John: "Ik zou zo graag willen weten hoe haar leven is verlopen en of ze kinderen heeft, want dan ben ik opa!". VERMIST zocht en vond het meisje van toen dat beschuitbonnen spaarde voor een zusje maar niet wist dat daar een vader bij nodig was. Haar vader heeft ze nooit gekend en ze wist niet dat hij tot op de dag van vandaag op haar heeft gewacht. Een oude vader in Castricum die na een halve eeuw eenzaamheid de hulp van VERMIST inroept: "Mijn God, als ik dat nog mag meemaken".

Zie ook: www.vermist.nl.