Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

21 juni 2002

Edwin Evers, Jeroen van Inkel en Erik de Zwart hebben hart op goede plaats

Opbrengst 538 Party in Podium naar 'Zomerzotheid'

Als zaterdagavond Edwin Evers, Jeroen van Inkel en Erik de Zwart om 24.00 uur precies beginnen aan de grootste Radio-538-Party aller tijden in het totaal vernieuwde Popcentrum Podium in Hardenberg, staat al vast hoe groot de opbrengst is voor het goede doel. Dat dit vele duizenden gulden zijn staat, zo lijkt het, wel vast. De directie van Podium (Jan Kremer en Herman Potgieter) en de drie 538-topdeejays vonden elkaar in het zoeken naar een bijzonder goed doel voor die partynight. De fictieve opbrengst (Evers, van Inkel en de Zwart storten hun volledige honorarium en Podium doet daar een hele grote schep bovenop) gaat naar 'Zomerzotheid'. Een club mensen die zeilkampen -en sinds kort ook wintersportkampen- organiseert voor kinderen met kanker. Omdat 'zotheid' en 'party' zo goed bij elkaar passen.....

De Stichting Kinderoncologische Vakantiekampen (SKOV) organiseert kampen voor kinderen met kanker die prachtige namen hebben zoals Zomerzotheid, Herfstherrie en Winterkolder. SKOV organiseert ook DolleDingenDagen voor jonge kinderen; het hele gezin mag dan mee. Jeroen van Inkel heeft een persoonlijke band met 'Zomerzotheid', een naam die, zo zegt hij zelf, ook wel het best bij hem past en hij bracht de naam dan ook in het overleg tussen alle partijen. Podiumdirecteur Herman Potgieter zegt trots te zijn op het bereikte. "Podium wordt vanaf zaterdag meer en meer het adres voor de ultieme party. Uitgaan in Podium zal vanaf zaterdag alleen maar feesten zijn. Partytime! Op onze allereerste party in Podium 'nieuwe stijl' met drie hele grote namen uit de vaderlandse DJ-wereld is het goed even stil te staan bij leeftijdgenootjes van onze gasten die wel naar een party zouden willen maar eenvoudigweg niet kunnen. Nu niet, soms nooit niet. De SKOV, die Prinses Irene als beschermvrouwe heeft, is in haar nopjes met het initiatief.

De '538 Party' begint zaterdagnacht om 24.00 uur, aansluitend op het optreden vanWilly DeVille, en pas om 06.00 uur zal de laatste plaat gedraaid worden. Daarna moeten de fans van de 538-diskjockeys weer een heel jaar wachten voor ze dit supertrio weer op dezelfde buhne zullen zien.