Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 21-06-02 11:04
Ochtenduitgave vrijdag 21 juni 2002
CONTROLE SEKSCLUBS (21 juni 2002)
Donderdagavond hield de politie samen met de Belastingdienst en de Vreemdelingenpolitie controles in seksclubs aan de Westzeedijk en de Eendrachtsstraat. In de club aan de Eendrachtsstraat bleek één van de daar werkende vrouwen in het bezit te zijn van een vals paspoort, was er geen vergunning voor de twee kansspeelautomaten en voldeed één van de nooduitgangen niet. In de club aan de Westzeedijk bleken acht illegaal in Nederland verblijvende vrouwen in dienst te zijn, onder meer afkomstig uit Oost Europa. De vrouwen werden voor onderzoek overgebracht naar het bureau.

POGING BEROVING (21 juni 2002)
Donderdagavond omstreeks elf uur probeerden vijf jongens een 16-jarige Rotterdammer te beroven van zijn scooter. Het slachtoffer was aan het voetballen met vrienden op een veldje bij de Houdringeweg toen vijf jongens vroegen of zij mee mochten doen. Na een wedstrijdje liep de 16-jarige Rotterdammer terug naar zijn scooter en werd daarbij gevolgd door de vijf jongens. Eén van de jongens vroeg de sleutel van de scooter aan de Rotterdammer en dreigde het slachtoffer neer te steken toen deze weigerde. Toen het slachtoffer bleef weigeren zijn sleutels af te staan, werd er vermoedelijk pepperspray in zijn ogen gespoten. De vijf jongens gingen er hierna zonder de scooter vandoor.

VROUW BEROOFD VAN AUTO (21 juni 2002)
RIDDERKERK - In de nacht van donderdag op vrijdag omstreeks kwart over drie, werd een 52-jarige vrouw uit Ridderkerk op de Vlietlaan beroofd van haar auto. De vrouw reed vanuit Rotterdam naar haar woning in Ridderkerk, waarbij zij op een gegeven moment werd gevolgd door een personenauto. Op de rotonde van de Vlietlaan/Rosmolen werd zij plotseling tot stoppen gedwongen. Drie inzittenden van de auto dwongen vervolgens de vrouw onder bedreiging van een vuurwapen uit haar auto, een Audi A3, te stappen en gingen er daarna met de auto vandoor.

OVERVAL SLIJTERIJ (21 juni 2002)
Donderdagavond werd omstreeks kwart over vijf een slijterij aan de Slinge overvallen. Toen twee mannen een fles drank af wilden rekenen trok één van hen een vuurwapen, stapte achter de toonbank en nam de kassalade mee. Vervolgens moest de medewerkster de inhoud van een geldkistje afgeven. De overvallers gingen er hierna met een nog onbekend geldbedrag aan buit vandoor.
Avonduitgave donderdag 20 juni 2002
AFPERSING (20 juni 2002)
Naar aanleiding van afpersing van enkele Chinese restauranthouders startte de recherche van het district Zuid een onderzoek. Tijdens dit onderzoek werd woensdagmiddag 19 juni op het Schouwburgplein een groepje Chinezen aangehouden als verdachten van betrokkenheid bij deze afpersingspraktijken. Van dit groepje worden vrijdag, drie illegaal in Nederland verblijvende Chinezen van 29-jaar oud, voorgeleid aan de officier van justitie. De overigen werden na verhoor heengezonden. De recherche zet het onderzoek voort.

GEWELDSTEAM OOST HOUDT DRIE VERDACHTEN AAN (20 juni 2002) Het geweldsteam van het district Oost heeft maandag jl, na een onderzoek, een 22-jarige Rotterdamse aangehouden die in het bezit was van een gestolen GSM. Na verhoor bekende de vrouw de mobiele telefoon van haar 15-jarige broer te hebben gekregen. De jongen werd aangehouden. Hij bleek verantwoordelijk voor een vijftal straatroven, die begin mei in de wijk Kralingen waren gepleegd. De 15-jarige jongen is donderdag voorgeleid aan de officier van justitie. Een 16-jarige Rotterdammer, die samen met hem één straatroof pleegde, wordt vrijdag voorgeleid. De slachtoffers van deze straatroven waren allen vrouwen, die in de nachtelijke uren op weg waren naar hun woningen. Zij werden beroofd van hun GSM terwijl zij aan het telefoneren waren.

APOTHEEK OVERVALLEN (20 juni 2002)
Twee mannen hebben donderdagmorgen omstreeks tien uur een apotheek aan de Savornin Lohmanlaan overvallen. Terwijl de één op de uitkijk stond, ging de ander met een bivakmuts op de apotheek binnen en bedreigde met een vuurwapen een assistente. De man eiste geld. Met een klein geldbedrag aan buit, verliet hij de apotheek en vluchtte. Naar aanleiding van het opgegeven signalement konden wat later in de Voorburgstraat twee verdachten worden aangehouden. Beide mannen, Rotterdammers van 18-jaar oud, werden overgebracht naar het bureau. Het vuurwapen en het geldbedrag werden in beslag genomen. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD (20 juni 2002)
Naar aanleiding van klachten over stankoverlast werd donderdagmiddag door de politie van het district Feijenoord-Ridderster in een pand aan de Donkerslootstraat een onderzoek ingesteld. In de kelderruimte van het pand werd een in bedrijf zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden nog 118 hennepplanten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur werden in beslag genomen en later vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.