Korps: Groningen, plaats: Diverse 21-06-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Vrijdag 21 juni 2002

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: man bedreigt winkelpersoneel
De politie heeft donderdagavond aan de Oosterhamriklaan een 26-jarige man uit Groningen op verdenking van bedreiging aangehouden. De stadjer had kort daarvoor het personeel van een supermarkt met een mes bedreigd. Bij de aanhouding van de verdachte troffen de agenten een mes aan. De politie heeft dit mes in beslag genomen. De verdachte is na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: man bedreigt met boor
Donderdagnacht heeft de politie in de Gelkingestraat een 45-jarige man uit Groningen aangehouden, nadat de man omstanders met een boor had bedreigd. Met behulp van het toezicht van de cameras kon de verdachte uiteindelijk worden aangehouden. Na fouillering werd een boortje aangetroffen dat vervolgens door de agenten is in beslag genomen. De verdachte is ingesloten. In de Gelkingestraat werd op hetzelfde moment ook een 48-jarige man uit Groningen gecontroleerd. Bij deze stadjer werd een mes aangetroffen. Hij bleek niets met de bedreiging te maken te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het mes is de verdachte kwijt.

Groningen: auto rijdt tegen vrachtauto
Een 36-jarige automobilist uit Hoogezand verloor donderdagochtend op de Bornholmstraat in een bocht na het viaduct over het Winschoterdiep de macht over het stuur en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Daar ramde hij tegen een vrachtauto aan die bestuurd werd door een 47-jarige man chauffeur uit Oude Pekela. Hij botste terug naar de rechterweghelft en bleef net boven aan het talud staan. De vrachtwagenchauffeur werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht maar zijn verwondingen bleken mee te vallen. De Bornholmstraat was geruime tijd gestremd in verband met de hulpverleningswerkzaamheden.

Groningen: man onder invloed opgebracht
De politie trof donderdagmiddag een 34-jarige man uit Groningen liggend tegen een deur van een woning op het Boterdiep aan. De man kon niet meer op zijn benen staan en het bleek dat hij teveel pillen had geslikt. Hij werd naar het bureau gebracht en met een wekadvies verordonneert door de GGD arts ingesloten ter ontnuchtering.

Groningen: rijden onder invloed
Agenten zagen donderdagavond een 27-jarige Stadjer in zijn auto rijden in de Oosterstraat daar waar dat niet toegestaan is. Bij de controle rook de man naar alcohol en moest hij de blaastest ondergaan. Hij scoorde een promillage van 1.05. De Stadjer kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd omdat hij vaker betrapt is op het rijden onder invloed. Op de Van Iddekingeweg werd donderdagnacht een 37-jarige automobilist uit Groningen gecontroleerd. De man gaf aanvankelijk de naam van zijn broer op en bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Hij blies een promillage van 1.1 en krijgt daarvoor een dagvaarding. Voor het opgeven van de valse naam en het rijden zonder rijbewijs kreeg hij een proces-verbaal.

Groningen: bon voor belediging
Politiemensen werden donderdagnacht op de Grote Markt uitgescholden door een 22-jarige man uit Groningen. Hij werd aangehouden voor belediging. Tijdens de aanhouding bemoeide een 23-jarige Veendammer zich met het gebeuren. Hij voldeed niet aan de vordering om zich te verwijderen en werd ook aangehouden. Beide mannen werden na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Groningen: wildplassers bekeurd
Donderdagnacht stonden drie jongemannen, 18, 19 en 20 jaar, te urineren in een afvalbak op de Grote Markt. Het betrof een echt geval van wildplassen daar de 18-jarige er niet in slaagde de juiste richting te houden en zijn kompanen liet delen in de feestvreugde. Zij konden op hun beurt zich moeilijk verplaatsen omdat ze in volle actie waren. De drie musketiers werden door de politie bekeurd.

Boerakker: automobilist gewond door botsing tegen boom Een 24-jarige automobilist uit Grootegast is donderdagnacht gewond geraakt toen hij met zijn auto uit de bocht vloog en tegen een boom botste langs de Noorderweg bij Boerakker. Hij is met neusletsel overgebracht naar het ziekenhuis, maar kon na behandeling al weer terug naar huis. De verwondingen vielen achteraf erg mee, gezien de zwaar beschadigde auto en de boom die volledig neerging door de klap. De politie maakt van het ongeval een registratieset op.

Veendam: man aangehouden voor verduistering
De politie van Veendam heeft met de aanhouding van een 39-jarige man een aantal oplichtingszaken opgelost. De man, die ingeschreven stond op een adres in Groningen, stond sinds vorig jaar september gesignaleerd voor de verduistering van een personenauto bij een garagebedrijf in Veendam. Via een politiecontrole in de Flevopolder werd duidelijk dat de man daar in de omgeving verbleef op een camping. Hij werd vervolgens aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Tijdens het verhoor bekende hij vervolgens de verduistering van de auto, alsmede een aantal andere zaken. Zo bleek hij in Kropswolde, Groningen en Leek in hotels te hebben gelogeerd zonder te betalen. Tevens nam hij uit een van de hotels een bedrag van bijna 1000 Euro mee. Verder bekende hij nog dat hij bij een werkgever enkele bouwlampen had meegenomen en bij een gereedschapzaak in Roden gereedschap had gekocht op naam van een bedrijf, zondar dat hij daar werknemer was. De man is na het onderzoek weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Leek: aquaplaning op de A7
Vermoedelijk door aquaplaning zijn donderdagmorgen op de A7 bij Leek twee autos van de weg geraakt. Het betrof in beide gevallen een personenauto respectievelijk bestuurd door een 36-jarige inwoner van Bedum en een 28-jarige inwoner van Groningen. Beide ongevallen gebeurden tijdens hevige regenval waardoor er een laag water op het wegdek stond. De Bedumer schoot van de weg in de naast gelegen sloot. De ander klapte tegen de vangrail. Beide autos raakten flink beschadigd en werden afgevoerd door een bergingsbedrijf. De beide bestuurders kwamen met de schrik vrij.,

Snelheidscontrole
Bij een snelheidscontrole op De Haspel in Zevenhuizen werden donderdagmorgen 150 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 5 te hard. De hoogst genoteerde reed 89 km/u waar maximaal 60 was toegestaan.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie. 0900-8844 (lokaal tarief)