Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-06-2002 Extra Persbericht Heuvelrug, 11.00 uur

Verdachte ontvoering aangehouden

VEENENDAAL/ELST(U)- De recherche van het politie district Heuvelrug heeft op vrijdagochtend 21 juni een 29-jarige man uit Maurik aangehouden op verdenking van ontvoering van een 8-jarig meisje uit Veenendaal. Daarbij sluit de politie niet uit dat het meisje mogelijk het slachtoffer is geworden van een zedenmisdrijf.

De politie startte op woensdagavond 19 juni een onderzoek na de melding dat een meisje was meegenomen door een onbekende man en inmiddels weer terecht was.

Zij werd op woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur in Veenendaal-west aangesproken door een onbekende man in een auto. De man nam haar vervolgens mee in deze auto. Om ongeveer 16.30 uur kwam het meisje aanlopen bij een horecagelegenheid aan de Veenendaalsestraatweg in Elst(U), waar het personeel zich over haar ontfermde.

De politie startte op woensdagavond direct met een buurtonderzoek in Veenendaal west. Deze werd de volgende dag voortgezet. Op dit moment vinden nog getuigen verhoren plaats en wordt het onderzoek voortgezet. De verdachte is in verzekering gesteld en zal nader worden gehoord.