Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-06-2002 Persberichten district Binnensticht, 10.20 uur

Man gewond na vechtpartij

ZEIST- Op donderdavond vond er een vechtpartij plaats waarbij een 55-jarige man gewond raakte. De politie kreeg omstreeks 19.50 uur de melding dat er gevochten zou worden en dat een man gewond in een tuin zat gelegen aan de Johan de Wittlaan. In een tuin werd de 55-jarige man uit Zeist aangetroffen met een bebloede hoofdwond. Een getuige melde dat de man ruzie had gehad met een 35-jarige man. De 55-jarige man wilde niet mee met de ambulance en werd ter plaatse behandeld aan zijn hoofdwond. Korte tijd later werd de 35-jarige man uit Zeist aangehouden. Het is nog niet bekend waarom de ruzie tussen het tweetal is ontstaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Gevaarlijk verkeersgedrag

ZEIST- Op donderdagavond zagen surveillerende agenten een automobilist zeer roekeloos rijden over de Roerdomplaan. De agenten wilde de bestuurder controleren maar hij verhoogde zijn snelheid. Het lukte de agenten om op een gegeven moment de bestuurder tot stoppen te dwingen waarna de 16-jarige bestuurder uit Zeist werd aangehouden. De jongen verklaarde dat de auto van een vriend was en dat hij de auto even had gebruikt. Tegen de veel te jonge bestuurder is proces-verbaal opgemaakt.

Tasjesroof

BILTHOVEN- Op woensdagochtend vond er omstreeks 14.00 uur een tasjesroof plaats. Een 51-jarige vrouw reed op de fiets over de Jan Gossaertlaan toen een bromfiets haar van benarde achteren kwam aanrijden. Plotseling zag ze dat de bestuurder van de bromfiets haar tas van haar schouder had afgepakt. De man op de bromfiets verdween vervolgens met de tas van de vrouw uit Bilthoven.