Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-06-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 11.05 uur

Alcoholcontroles

MAARSSEN- Donderdagnacht omstreeks 02.00 uur werd op de Verbindingsweg een 50-jarige man uit Maarssen tijdens een alcoholcontrole aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Er werd proces-verbaal opgemaakt en de man kreeg een rijverbod van een uur.

MIJDRECHT- Op de Anselmusstraat werd donderdagmiddag om 17.00 uur na een tip een 58-jarige man uit Mijdrecht gecontroleerd of hij misschien te veel alcohol had gedronken. Uit de uitslag van de ademanalyse bleek dat de man 2,30 promille alcohol in zijn lichaam had. Hij kreeg een dagvaarding en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verkeersongeval met letsel

MAARSSEN- Op de Zuilense Ring vond donderdagavond omstreeks 21.30 uur een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 27-jarige man uit Nieuwegein botste met zijn voertuig tegen een 48-jarige man uit Zaltbommel. Beide automobilisten verloren daardoor de macht over het stuur en kwamen met hun voertuig in de vangrail tot stilstand. De 48-jarige man is uit het wrak bevrijd en met inwendig letsel overgebracht naar het AZU. De 27-jarige man raakte niet gewond.

Winkeldief gepakt

WOERDEN- In een winkel aan de Jaap Bijzerweg is donderdagavond omstreeks 18.00 uur een 33-jarige man uit Gouda aangehouden. De man had een aantal jassen en een T-shirt onder zijn kleding verstopt, tevens had hij een paar bergschoenen aangedaan. De man bleek al een dagvaarding op zak te hebben wegens inbraak.

Motorrijder komt ten val

WOERDEN- Op de rijksweg A12 vond donderdagmiddag om 16.00 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een motorrijder. Een 22-jarige motorrijder uit Den Haag reed op de meest linkerrijstrook en moest ritsen. Een 49-jarige automobilist uit Middelburg, die op de tweede rijstrook van links reed, dacht dat de motorrijder doorstak naar de derde rijstrook van links. De motorrijder kwam hierdoor ten val en schoof onder de auto. Niemand raakte gewond.

Vrachtauto rijdt zich klem WOERDEN- Donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur reed een 34-jarige man uit Uxbridge zich klem met zijn vrachtauto met aanhangwagen in de bocht aan de Hogewal. De aanhanger met twee nieuwe autos erop kwam in de berm vast te zitten. Het verkeer werd omgeleid. Nadat de autos van de aanhanger werden getakeld, kon de aanhanger losgetrokken worden. Hierdoor ontstond aan de berm behoorlijke schade. Het wegdek werd gereinigd, waarna iedereen de weg weer kon gebruiken.