Ingezonden persbericht


Persbericht

21 juni 2002

Tamino XML server nu ook geschikt voor 64-bit architectuur

~ Technologische voorsprong Tamino XML server verder uitgebreid ~

Software AG heeft de prestaties van de Tamino XML server verder verbeterd. In de nieuwe versies, die vanaf nu beschikbaar zijn, ondersteunt de Tamino XML server 64-bit architecturen en draait daarmee native op zowel Sun Solaris 8 als IBM AIX 5L en HP-UX 11i Unix systemen. Bovendien is nu ook de 32-bit versie voor Microsoft Windows XP beschikbaar. Software AG s ondersteuning van de moderne 64-bit omgevingen onderstreept wederom haar technologische voorsprong binnen het XML server segment.

Een belangrijk voordeel van de 64-bit versie is verhoogde directe adresseerruimte. Deze verhoogde adresseerbaarheid maakt meer ruimte vrij voor opslag in het geheugen en kan zodoende het verwerken van data bij hoge volumes aanzienlijk versnellen. De moderne 64-bit systeemarchitecturen en 64-bit procesoren bieden een aanzienlijk hoger prestatieniveau dan 32-bit systemen.

"Onze klanten investeren in de toekomst met de toepassing van nieuwe technologieën die ontwikkeld zijn door Software AG. IT oplossingen die vandaag worden aangeschaft dienen ook morgen nog aan de wensen te kunnen voldoen. Met de hoogwaardige 64-bit versie van de Tamino XML server krijgen onze klanten een krachtig middel in handen voor het implementeren van nieuwe ICT strategieën," aldus Dr. Peter Mossack, Vice President Research & Development bij Software AG.

De nieuwe 64-bit Tamino XML server wordt op dit moment al geïmplementeerd bij een aantal ondernemingen. Zo ontwikkelt het Zwitserse farmaceutische concern Novartis een database waarin ongeveer 35.000 geneesmiddelen met hun bijbehorende onderzoeksresultaten worden opgeslagen in native XML format. Het gebruik van deze database vereenvoudigt de integratie van additionele wetenschappelijke databases, het automatisch verwerken van XML data via interne of externe computernetwerken en de publicatie van informatie via verschillende kanalen aanzienlijk.

"We zien XML als de kerntechnologie binnen onze IT strategie. Het voldoet aan onze wensen omtrent documentverwerking binnen een wetenschappelijke omgeving," volgens Uwe Knüttel, Head of Integration of Scientific Content van Novartis Pharma AG. "Onze doelstelling bij het ontwikkelen van nieuwe applicaties is het genereren van gemakkelijk te onderhouden en rendabele oplossingen die in de toekomst met ons mee kunnen groeien en tegelijkertijd zeer hoge prestaties leveren. Met de nieuwe Tamino XML server binnen de onlangs geïnstalleerde 64-bit omgeving voldoen we aan deze hoge eisen," vervolgt dhr. Knüttel.

Onafhankelijke data-opslag
De Tamino XML server is een hoogwaardig data-management platform voor zowel het internet als het intranet. Deze XML server beheert alle soorten informatie binnen en tussen bedrijven. Vooral ongestructureerde data, waarvan de inhoud in het verleden moeilijk te beheren was, wordt eenvoudig en efficiënt beheerd door gebruik te maken van XML. Daarnaast maakt XML wereldwijde en platform-onafhankelijke uitwisseling van documenten met klanten en zakenpartners mogelijk.

Tamino is een toonaangevende XML server in de wereld (volgens een studie van IDC). Naast het ondersteunen van verschillende Windows en Unix systemen draait Tamino ook op Linux en mainframe-platformen. Een lijst met ondernemingen die al geprofiteerd hebben van de implementatie van de Tamino XML server vindt u op: www.softwareag.com/germany/referenzen/ of
www.softwareag.com/corporat/references/ voor internationale referenties.

Op Tamino gebaseerde websites kunt u vinden op: http://developer.softwareag.com/tamino/

(505 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG, The XML Company, is Europa's grootste producent van systeemsoftware en -diensten en wereldwijd een belangrijke leverancier van cross-enterprise oplossingen voor data-integratie -en management en e-business. Software AG richt haar R&D activiteiten op producten en oplossingen die de XML (eXtensible Markup Language) standaard ondersteunen. Met haar Tamino XML server is Software AG marktleider in XML databases en servers. In 2001 behaalde het concern een omzet van 589 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment 3.200 medewerkers in meer dan 70 landen. Software AG sloot partnerships en distributie-overeenkomsten met belangrijke marktpartijen als IBM, Microsoft en Hewlett-Packard en met innovatieve IT-leveranciers zoals Tridion, Stellent en Ixos. De producten van Software AG beheren de centrale IT processen van duizenden gerenommeerde bedrijven, waaronder Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG is genoteerd op de aandelenbeurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.) Het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt.

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 030 750 3000Fax: 030 750 3099
E-mail: gregor.petri@softwareag.comhttp://www.softwareag.nl

Contact pers: Yvonne van Bokhoven (LEWIS Communications) Tel: 043-3566956Fax: 043-3566955
E-mail: yvonnev@lewispr.comhttp://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht

tel: +31 (0) 43 356 69 56
fax: +31 (0) 43 356 69 55
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com