Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-06-2002 Persbericht
Vrijdag 21 juni 2002 (HP 11:36 uur)

Beek, Jongen verzint aanslag molotovcoctail.
De 14-jarige jongen uit Beek die vorige week aangifte deed bij de politie ter zake poging tot doodslag onbekenden hadden hem met een molotovcocktail bekogeld waarbij hij 2e en 3e graads brandwonden had opgelopen blijkt de hele zaak te hebben verzonnen.

Dit kwam aan het licht na grondig politieonderzoek. In verband met de ernst van het feit werden enkele rechercheurs vrijgemaakt om deze zaak te onderzoeken. De ernst van de aangifte en de getuigenverklaringen van enkele vrienden van de jongen gaven daartoe alle aanleiding. Zij werden diverse malen gehoord en bleven aanvankelijk bij hun verhaal dat drie bij de sporthal aanwezige onbekende jongeren met een brandbare vloeistof naar het slachtoffer hadden gegooid. Technisch onderzoek aan de kleding van de verdachte en op de aangewezen plaats van incident leverde op dat er voldoende redenen aanwezig waren om de aangever en getuigen nogmaals te horen. Nadat zij met de bevindingen van het technisch onderzoek werden geconfronteerd biechtten zij op dat zij de zaak had verzonnen.

Het opgediste verhaal moest verhullen dat de aangever bij het voetballen met een aangestoken tennisbal en met een plastic flesje die zij met benzine gevuld hadden, de brandwonden had opgelopen. De officier van justitie zal in deze een beslissing nemen over al dan niet vervolgen van de jongen voor het doen van een valse aangifte.