Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 21-06-2002
Persberichten district Heerlen
Vrijdag 21 juni 2002 (HP 11:40 uur)

Klimmen, verkeersongeval veroorzaakt onder invloed van alcohol:

Een 57 jarige automobilist woonachtig te Klimmen is vrijdagmorgen 21 juni 2002 door de politie bekeurd. Hij raakte met zijn auto op de Retersbeek te Klimmen van de weg en bleek bij controle van de politie onder invloed zijn auto te hebben bestuurd.
Na een melding van een verkeersongeval op de Retersbeek te Klimmen waarbij de inzittenden nog bekneld in de auto zouden zitten werden omstreeks 04.05 uur meerdere patrouille-auto ter plaatse gezonden. Bij het ter plaatse komen zag een van de politieagenten op een afstand van ongeveer 300 meter een man van de auto weglopen. De auto was van de weg geraakt en was daarbij in een greppel terechtgekomen. In de auto werd niemand meer aangetroffen. De man, redelijk verdwaasd en vrijwel niet aanspreekbaar, kon zich van een aanrijding niets herinneren. Hij rook echter behoorlijk naar het gebruik van alcohol. De man werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar een politiearts van hem een bloedproef heeft afgenomen. Het bloedmonster werd voor verder onderzoek naar het Nederlands Forensisch instituut te Rijswijk gezonden. Afhankelijk van de uitslag zal tegen de inwoner van Klimmen proces-verbaal worden opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 13 uur in zijn bezit. De auto van de verdachte moest door een bergingsbedrijf uit de greppel worden getakeld. Daarna werd hij weggesleept.

Heerlen, verkeersongeval onder invloed:
De politie heeft vrijdagmorgen 21 juni 2002 tegen een 42 jarige inwoner van Heerlen proces-verbaal opgemaakt, nadat hij onder invloed van alcohol een verkeersongeval veroorzaakte.
De automobilist uit Heerlen reed omstreeks 02.35 uur op de Terweijerweg te Heerlen een aan de linkerzijde van de weg geparkeerde personenauto aan. De ter plaatse ontboden politie stelde bij het eerste contact met de bestuurder vast dat deze behoorlijk naar het gebruik van alcohol rook. Een alcoholblaastest bevestigde dit nogmaals. Aan het politiebureau gaf de uitslag van de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 1.8 en 1.9 promille. Tegen de inwoner van Heerlen werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon hij huiswaarts
Beide bij het verkeersongeval betrokken voertuigen moesten door een takelbedrijf worden weggesleept. De auto van de dronken bestuurder is vermoedelijk totaal beschadigd.

Heerlen, beenbreuk bij verkeersongeval:
Een 24 jarige voetganger woonachtig te Heerlen heeft 20 juni 2002 een beenbreuk opgelopen bij een verkeersongeval op de Stationstraat te Heerlen.
Het verkeersongeval vond plaats omstreeks 20.45 uur nadat een 44 jarige automobiliste uit Heerlen op de Stationstraat achteruit file wilde parkeren en niet voldoende op het verkeer achter de auto lette. Zij zag daarbij niet dat een voetganger achter haar auto langs liep en reed deze vervolgens aan. De voetganger werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar een scheenbeenbreuk werd geconstateerd.